05.03.2001 12:00 Age: 23 yrs
Category: Menneskelivet

Skrevet af:
Kristin Enevoldsen

Hvad med "aktiv dødshjælp"?

Hvad mener kristne generelt om "Aktiv dødshjælp" og hvad er begrundelserne?

Svar:

Jeg kan varmt anbefale dig at købe bogen "Dilemma", som er på udsalg for tiden, det er en bog om forskellige medicinske problemstillinger set fra en kristen synsvinkel, meget mere uddybende, end det svar, jeg kan give her. Den har et langt og godt afsnit om det, du efterspørger.

Aktiv dødshjælp eller medlidenhedsdrab kan man som kristen ikke medvirke til eller støtte, da det jo direkte er i strid med flere punkter i den kristne tro, fx

1. Gud har givet os livet og er den eneste, der har ret til at tage det tilbage, når han vil det. Derfor er det forkert af os at sætte os til dommere over liv og død og afgøre hvilke liv, der er "gode" og dermed har ret til at være her, og hvilke, der bør afsluttes.

2. "Du må ikke slå ihjel" er jo et af de ti bud.

Det er væsentligt at skelne mellem aktiv og passiv dødshjælp. Der er næppe nogen, heller ingen kristne, der mener, at man under alle omstændigheder skal kæmpe for at forlænge livet mest muligt.

Mennesker, der selv ønsker at dø, er ofte "ude af sig selv", fx svært deprimerede, der har mulighed for senere at blive raske og få mange gode år, hvilket man snyder dem for, hvis man efterkom deres ønske om at dø.


Skrevet af:
Kristin Enevoldsen

Lagt på nettet 05.03.2001

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også