08.12.2005 12:00 Age: 19 yrs
Forfatterprofil

Fordømmer Gud nazismen?

Fordømmer Gud nazismen? Der er jo som sådan ikke noget i vejen med ideologien, da den faktisk inden anden verdenskrig gjorde tyskerne rigere end nogensinde før.

Svar:

Menneskefjendsk ideologi

Der er i høj grad noget i vejen med den nazistiske ideologi. Denne ideologi er i sin grundsubstans gudløs og menneskefjendsk på grund af tankerne om den ariske races overlegenhed. Det kan man læse ud af deres ideologiske hovedværker: Hitlers Mein Kampf og Rosenbergs Mythus des 20. Jahrhunderts. De to bøger oser at fjendskab mod Gud og mennesker – ikke mindst mod jøderne. I praksis havde nazisterne samme holdninger mod såkaldte laverestående racer – som f. eks. de slaviske folk!

Nazismens forførelse

Det er sandt at nazismen i begyndelsen kom arbejdsløsheden til livs og byggede flotte veje - og skabte en formidabel hær. Men det tyske folk blev stort set ført vild og væk fra Gud og ud i enorme nationale ulykker og forvoldte desuden uhyggelige grusomheder mod mange millioner mennesker.

Det er jo en kendsgerning, at der i det 20 århundrede har været tre store folkeforførere og folkemordere– det er Hitler – det er Stalin og det er Mao.

Guds klare fordømmelse

Det er helt tydeligt, at Gud gennem Bibelens klare tale fordømmer deres -ismer – og ideologisk er der ikke ret langt mellem de tre herrer og deres tilhængere, selv om de alle på visse områder nåede forskellige ting – for Hitlers vedkommende de flotte motorveje - men deres forbrydelsers omfang og karakter er af en sådan art, at de er i himmelråbende modstrid med budet om at: Du skal elske Herren af hele dit hjerte og af hele din sjæl og hele dine styrke – og din næste som dig selv (Matt 22,37) Disse -ismer er derfor under Guds dom.


Forfatterprofil

Lagt på nettet 08.12.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også