18.02.2005 12:00 Age: 19 yrs
Leif Andersen

Skrevet af:
Leif Andersen

Er pokemon-kort sataniske?

I denne uge har jeg et af vores børnebørn på besøg, og han har en mappe med pokemon kort med, han er fuldstændig besat af dem, og kikker i dem hele tiden, og han sidder og taler med kortene, han er 7 år. så er det at jeg vil spørge om , er kortene sataniske?

Svar:

Tak for dit spørgsmål - og for din omsorg for dit barnebarn! Dejligt at mærke, når de ligger bedsteforældrene på sinde.

Intet okkult

Nej, du kan være ganske rolig. Pokemon er fuldstændig uskadelige. Man bliver ikke mere "besat" af dem end af et hvilket som helst andet legetøj eller spil. Og er man 7 år, snakker man også med sine dukker eller sine biler eller sine legomænd. Pokemon-figurerne (som kortene handler om) er eventyr- og fabeldyr, og der er intet okkult i historierne om dem. De dyrker heller ikke farlige idealer eller opfordrer til egoisme eller vold osv. På den led er de såmænd mere moralske end mange andre børnefortællinger.

Myter om Pokemon

Der har blandt kristne været nogle myter om, at Pokemon betyder "pocket demon", men ordet kommer simpelt hen af "pocket monster", lommeuhyre. Og det er ikke mærkeligere at lege og fantasere om dem, end det er at læse H C Andersen og brødrene Grimms eventyr.

Det er sandt, at der for år tilbage verserede nogle eksempler på, at børn slog hinanden ned eller gik fuldstændig amok for at få fat i de sjældneste samlerkort; og noget har der sikkert været om nogle af historierne. Men desværre har den slags jo altid forekommet, når en leg for nogle børn går over gevind. Nogle har også slået andre ned for at snuppe deres fodbold. Det eneste nye ved vor tids skiftende legetøjsdiller er, at de udløses over hele jorden på een gang, fordi markedet og reklamerne og firmaerne er blevet globale. Og så kan man jo hurtigt samle nogle af den slags skræk-historier sammen; dem er der såmænd kristne, der samler lige så ivrigt på, som børnene samler på kortene.

Så lad ham kun lege lystigt videre, og spørg du bare hyggeligt og bedstemoderligt til, hvad det er for nogle sjove væsener, og hvad det er for nogle mærkelige kræfter, de har!


Leif Andersen

Skrevet af:
Leif Andersen

Lagt på nettet 18.02.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også