26.09.2006 12:00 Age: 18 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Er piratkopiering synd?

Jeg har spekuleret lidt over det her med at have ulovlig musik og progammer på sin computer. Egentlig er det vel synd for Gud, hvis man ikke overholder landets love. Men på et tidspunkt kom jeg frem til, at det var okay, og at det ikke var synd for Gud. Men nu er jeg kommet i tvivl igen. Er det synd at have ulovlig musik og programmer på sin computer?

Svar:

Du har ret i, at det er synd for Gud, hvis man ikke overholder landets love.

Hvis vi tager Romerbrevet 13,1-7:

Alle skal underordne sig under de myndigheder, som står over dem, for der findes ingen myndighed, som ikke er fra Gud, og de, som findes, er forordnet af Gud. Den, som sætter sig op imod dem, der har en myndighed, står derfor Guds ordning imod, og de, der gør det, vil pådrage sig dom. De styrende skal jo ikke skræmme dem, der gør det gode, men dem, der gør det onde. Vil du slippe for at frygte myndighederne, så gør det gode, og du vil blive rost af dem; for de er Guds tjenere til dit eget bedste. Men gør du det onde, må du frygte. Ikke for ingenting bærer myndighederne sværd; de er Guds tjenere og skal lade vreden ramme dem, der gør det onde. Derfor skal man underordne sig, ikke kun for vredens, men også for samvittighedens skyld. Derfor betaler I jo også skat, og de styrende er Guds tjenere, når de tager vare på det. Giv alle, hvad I skylder dem: den, der har krav på skat, skat; den, der har krav på told, told; den, I skylder frygt, frygt; den, I skylder ære, ære.

Her står klart, at vi skal adlyde landets love. Ikke bare fordi vi ellers kan blive straffet af myndighederne ( deres "vrede" og deres "sværd" som det hedder i teksten). Men især fordi det ellers går ud over vores samvittighed: for når vi overtræder loven, "står vi Guds ordning imod" som teksten siger: vi overtræder Guds bud, går imod Hans vilje.

Dybest set er det budet fra det 7.bud: "Du må ikke stjæle" man overtræder ved ikke at betale rettigheder til dem, der skal have det - men i stedet bare piratkopiere.

Så kort og godt: hvis du spørger Gud, så skal der kun være lovlige ting på din PC´er! Det er godt nok fristende at spare de penge, og hvad skulle det kunne gøre og alle de andre dumme undskyldninger, vi alle sammen kan finde på. Men Gud kalder os til sandhed og ærlighed. Det er ikke altid let - men Gud vil hjælpe os i kampen.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 26.09.2006

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også