02.09.2000 12:00 Age: 24 yrs
Category: Menneskelivet

Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Er det synd at ryge?

Er det en synd at ryge som kristen? Jeg ryger selv og har lige læst et andet sted på jeres hjemmeside om nogen der mener at man ikke som kristen er et godt forbillede når man ryger. Men er der noget i bibelen der siger det er en synd?

Svar:

Du spørger, om det er synd at ryge, og selv om det er et vanskeligt spørgsmål, synes jeg, det er godt, du tænker over det. Der står ikke noget i Bibelen, om at rygning er synd. Rygning er lige som indtagelse af alkohol et af de spørgsmål, som vi kristne aldrig bliver enige om. Men det er alligevel vigtigt, at vi ikke kommer for let om ved det. Derfor skriver jeg lidt til overvejelse:

Rygning er usundt for kroppen. Det er de fleste enige om. Alene det burde få en kristen til at overveje det en ekstra gang, sådan som du også gør. Vi har fået hele vores liv, også kroppen som en gave fra Gud. Derfor skal vi også forsøge at være god ved den, så vi bevarer den sund. På den måde kan man også ved at ryge være et dårligt eksempel for andre (svage) sjæle, som egentlig helst ville lade være med at ryge, men som ikke kan, hvis de fleste andre i gruppen ryger.

Rent faktisk er der kristne menigheder i Danmark og især i udlandet, hvor det bliver anset som forkert (synd) for en kristen at ryge overhovedet. Sådan er det ikke i Folkekirken og missionshusene i Danmark. Men når det nu er usundt at ryge, kan jeg alligevel ikke lade være at tænke på, om vi kristne så ikke burde være de første til at overveje at holde op med at ryge? Til overvejelse...


Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Lagt på nettet 02.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også