06.12.2018 16:16 Age: 6 yrs
Category: jn-svar
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Er det synd at køre for hurtigt?

Jeg går lige på og hårdt: er det en synd at køre for hurtigt og at gå over for rødt og den slags ting? Der står jo klart og tydeligt i Bibelen at vi skal underordne os landets love. Men betyder det så, at sådanne "småting" er synd? Hvor bogstaveligt skal man tage disse vers?

Svar:

Mit svar er også lige på og hårdt: Ja, det er synd at overtræde landets love. Bibelen er ganske tydelig, når det handler om at underordne sig gældende lovgivning. I Romerbrevet kapitel 13, siger apostlen Paulus, at ”alle skal underordne sig de myndigheder, som står over dem”, medmindre, der er tale om love, som går imod Guds egne bud. I så fald skal vi adlyde Gud mere end mennesker. (ApG 5,29)

Færdselslovene er givet for at beskytte os selv og andre i trafikken, så det er på ingen måde i konflikt med Guds bud. Og selv ”småsynder” kan blive farlige og i værste fald skade både os selv og andre.

Vælger du alligevel at køre for hurtigt eller gå over for rødt, så er det ikke alene i konflikt med lovgivningen, men også med vejledningen i Guds ord, og det er en sag, du må tage op med din samvittighed.

 

Se også svaret på ”Er piratkopiering synd?” - http://jesusnet.dk/svar/er-piratkopiering-synd/


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 06.12.2018

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

No tags in list

Læs også