02.09.2000 12:00 Age: 24 yrs
Category: Menneskelivet

Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Er det forkert at tage anaboliske steroider?

Hvad siger Bibbelen til at man tager anaboliske steroider? At man tager piller for at tabe sig lettere?

Svar:

Du spørger om Bibelens svar på det at tage anaboliske steroider eller slankepiller. Måske ved du, at Bibelen ikke siger noget helt specifikt om disse medikamenter. Men jeg vil forsøge at give dig et par pejlemærker, idet jeg lægger det kristne menneskesyn til grund.

Ansvar for sin krop

Hvert enkelt menneske er skabt af Gud og har fået ansvar for sit liv, og dermed også for kroppen og for at passe godt på den. Dette indebærer bl.a. at man ikke skal tage medicin uden det er nødvendigt, for medicin har altid bivirkninger, og noget medicin har meget alvorlige bivirkninger.

Man kan blive syg eller være født syg, så man har brug for medicin (også f.eks. anaboliske steroider). Det er der ikke noget forkert ved. Det forkerte er, hvis nogen vil bruge medikamenter til at lave mennesket om til noget, det ikke var bestemt til, f.eks. forbedre sportspræstationer ud over det naturlige. Slankepiller kan nok for nogen være en hjælp til at tabe sig, men de kan aldrig stå alene. Ingen bevarer et vægttab uden at lægge kosten om. Sådan er det nu engang. Og jeg er ikke i tvivl om, at der udskrives alt for mange slankepiller også set ud fra en læge-etisk synsvinkel!

Men hver især må vi gøre op med os selv, om vi skal indlade os på at tage disse stoffer. Min personlige overbevisning er, at man såvel kristeligt som rent menneskeligt skal lade være, hvis ikke det er absolut medicinsk nødvendigt.


Skrevet af:
Ellen Kappelgaard

Lagt på nettet 02.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også