29.03.2005 12:00 Age: 20 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Bør vi ikke bekæmpe en ukristelig politik?

Jeg har læst jeres svar om socialisme og kristendom og forstår det sådan, at ens politiske standpunkter er et rent individuelt anliggende, hvor Bibelen ikke har noget afgørende at sige. Men er det ikke problematisk hvis kristne forledes til at tro, at den "Krarupske" udgave af næstekærlighedsbudet er forenelig med NT? Må man ikke som kristen se det som sin opgave at bekæmpe det menneskesyn, der ligger bag udlændingepolitikken? (spørgsmålet forkortet)

Svar:

Bibelen har noget afgørende at sige

Tak for spørgsmålet, for det giver mig anledning til at afværge en misforståelse. Det var ikke meningen, at min mit svar skulle kunne læses således, at jeg ikke mener, at Bibelen har noget afgørende at sige! Selvfølgelig har den det, det har du fuldstændig ret i! Jeg skrev også, at man skal være tro mod de kristne værdier, og disse værdier har vi netop fra Bibelen. Det jeg skrev var, at disse kristne værdier for mig at se lige så godt (eller dårligt) kan udfoldes i et parti til venstre for midten som i et parti til højre for midten. I alle tilfælde vil man blive nødt til at støtte et parti, der også har andre værdier i sig end de kristne. Og dermed kommer vi altid i politik til at "sluge nogle kameler".

Det jeg svarede på, var om det var mere "ukristeligt" at støtte f.eks. S og SF end f.eks. V. Og her er svaret nej.

Menneskets unikke værdi - afgørende betydning

Når vi så skal definere de kristne værdier, så kommer hvert eneste menneskes unikke værdi ind som en grundliggende værdi. Det må få betydning for ens politiske holdning til f.eks. abort, genteknologi, forholdet til den 3. verden og - for at nævne dit emne: forholdet til fremmede i Danmark !

Det kristne menneskesyn må her udmønte sig i, at man principielt er åben for at hjælpe alle slags mennesker. Og at man er åben for at hjælpe dem så langt, det kan lade sig gøre. Hvordan man så hjælper dem bedst, er derimod ofte et åbent spørgsmål, man kan have forskellige meninger om: skal man f.eks. prøve at støtte at flygtninge huses så tæt på deres hjemland som muligt, eller skal man støtte, at de huses i Danmark? De realpolitiske spørgsmål om kvoter, 24års-regler, puljer og paragraffer er op til den enkelte kristnes vurdering. MEN grundholdningen skal være klar: vi ønsker at hjælpe og vi er ikke på forhånd negativt indstillet overfor fremmede, men ønsker at hjælpe dem, så godt vi kan.

Undren over den "Krarupske" holdning

Nu skal man passe rigtig meget på med at udråbe politiske holdninger som "ukristelige", for det er en voldsom dom. Men lad mig formulere det således: det undrer mig dybt, at den "Krarupske" holdning kan markedsføres som udsprunget af det kristne budskab. Personligt vil mine kristne grundværdier resultere i en meget anderledes politisk holdning. Jeg fornemmer at den "Krarupske" holdning kan give støtte til fjendebilleder, syndebuks-dannelser, fremmedhad og national-egoisme.

Som kristne har vi mødt Guds kærlighed, der ikke sætter grænser, men elsker med offervilje og tjenersind. Gud give at denne kærlighed smitter af på os - også i vore politiske holdninger og handlinger!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 29.03.2005

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også