19.05.2019 16:11 Age: 2 yrs
Lilian Holm Kofod

Skrevet af:
Lilian Holm Kofod

Verdens næstlykkeligste land

Mange ting kan gøre os lykkelige, men det er midlertidigt. Bibelen taler om en varig lykke, som vi får, når vi lever Gud nær


Danskerne er verdens næstlykkeligste folk. Den dejlige nyhed fyldte TV-skærmene for ikke længe siden, da den årlige World Happiness Report udkom. Kun overhalet af finnerne, indtager vi andenpladsen.

Alligevel vælger ca. 600 danskere hvert år selv at afslutte livet. For slet ikke at tale om de mange, der forsøger selvmord, men bliver standset i tide.

Ikke alle danskere føler sig på andenpladsen, hvad lykke angår.

Hvad er lykke?

Er det materiel rigdom? Det at have høj grad af selvbestemmelse? Gode relationer? At leve i et frit land? Bo det rigtige sted? Have det rigtige arbejde? Score høje karakterer til eksamen? Adgang til fri behandling på hospital? At være godt gift? …

Det er alt sammen gode ting at have i sit liv. Men det er midlertidige ting. Lykkefølelsen forsvinder med tabet af den gode relation, krigens indtræden eller ægteskabets opløsning, hvis lykken er baseret alene på disse ting.

Lykke i Guds nærhed

I Bibelen læser vi om en mand, der siger: ”at leve Gud nær er min lykke”.

Guds nærhed er meget værdifuld for mig. Han elsker mig helt uden betingelser. Uanset hvad jeg siger og gør, hvor jeg bor, om det gik mig godt eller mindre godt til eksamen, mit hus brændte ned til grunden, eller jeg blev fyret i sidste uge. Gud elsker mig! Jeg ville selvfølgelig blive ked af tabet af disse ting! Men én ting ved jeg: Jeg mister ikke Guds ubetingede og grænseløse kærlighed til mig.

For mig er det lykken at leve tæt på ham. Han forsvinder eller forandres ikke. Han er mit faste holdepunkt.

Kunne du tænke dig en varig lykke? Du kan møde Gud i Bibelen.


Lilian Holm Kofod

Skrevet af:
Lilian Holm Kofod

Lagt på nettet 19.05.2019

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også