18.07.2021 18:03 Age: 3 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Typisk Gud

Det er typisk England, at de igen ikke vandt et trofæ i fodbold, og det er typisk mig, at jeg heller ikke altid lever op til de mål, jeg har sat mig

Mand jagter trofæ

Det er nok ikke gået manges opmærksomhed helt forbi, at der denne sommer har været Europamesterskab i fodbold.

Det danske hold nåede rigtig langt, men var dog ikke med i finalen. Her var England med. De havde en lang "forbandelse" at ophæve. Igennem voldsomt mange år havde de ikke vundet dette mesterskab, selv om de ellers er en meget engageret fodboldnation. Skulle forbandelsen nu endelig brydes? Nej, de tabte finalen.

Efter kampen sagde en af de engelske fans noget i retning af: "Hvor er det bare typisk England! Vi taber i finalen, og nu regner det!" Altså gråt i gråt …

Typisk mig

Jeg fik følelsen af, at den stemning kender jeg godt. Det gik ikke så godt for mig – og i øvrigt er det også dårligt vejr, eller dårligt noget andet. Typisk mig, at jeg igen dummede mig, at jeg igen ikke kunne leve op til det mål, jeg havde sat mig osv.

Jeg tror, de fleste af os oplever den stemning ind imellem. For nogle er det desværre nærmest blevet en forbandelse, og de tør næsten ikke tro på, at den kan brydes.

Jeg kender også denne stemning som kristen. Jeg kan læse i Bibelen, at Gud har givet mig åndelige ressourcer til at leve et liv i kærlighed og fred og glæde. Et liv i kampen for det gode og imod det onde. Et liv, hvor jeg hjælper andre, hvor jeg kan. Men typisk mig: Igen og igen går det ikke sådan, som jeg gerne ville. Det virker ret håbløst – næsten som en forbandelse.

Typisk Gud

Gud ser anderledes på det. Han tilgiver igen og igen. Han prøver igen og igen at tale håb og mod ind i mit liv. Og ind i mellem må jeg indrømme, at det ikke går mig så typisk. Der sker alligevel noget positivt. Gud vinder en lille sejr i mit liv, til glæde for mig og andre.

Typisk Gud: Han bliver ved, giver aldrig op. Og han holder, hvad han lover, selv om min tålmodighed (typisk nok) ofte er stået af, før det sker. Han bryder min oplevelse af en forbandelse over mit liv.

Vel bliver jeg aldrig fuldkommen kærlig i dette liv. Vel vil jeg altid komme til kort på mange områder. Men alligevel snakker Gud om en "velsignelse" i stedet for en forbandelse.

Forbandelsen har Jesus taget på sig og fjernet fra mig. Så jeg må hver morgen med god ret sige til mig selv: "Det er typisk for Gud at overraske positivt. Så lad mig prøve at glemme, hvordan min dag typisk vil gå, og prøve at håbe på en atypisk god dag."

Typisk mig, så glemmer jeg om aftenen tit at takke for alt det gode, Gud lod ske den dag. Men typisk Gud tilgiver han og smiler.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 18.07.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også