30.03.2017 11:17 Age: 4 yrs
Steffen Birkmose

Skrevet af:
Steffen Birkmose

Troens bygning holder

Vores egne støttepiller gør ingen forskel for, om troens bygning står eller falder. Den kan godt stå selv, for den er skabt og opretholdt af Gud.


Jeg er opvokset i en kristen familie, og derfor kan min tro på Jesus til tider føles som en bygning, der bare altid har stået der. Ligesom jeg kan blive helt i tvivl, om bygningen overhovedet holder.

Støttepiller

Jeg har altid gerne ville holde fast på denne bygning, fordi jeg har en fornemmelse af, at den er sand. Hvis jeg skal være ærlig, så ligger der også en frygt i mig for ikke at tro. Det er den frygt, der gør, at jeg tit går rundt om bygningen og sætter mine egne støttepiller. Jeg bygger alt muligt rundt om min tro, som skal holde troen oppe, så den ikke falder.

Jeg tror ikke, det er særlig godt for min tro, for jeg mister troen på, at jeg overhovedet tror.

Troen kan stå selv

”Jeg beder om, at vor Herre Jesu Kristi Gud, herlighedens fader, vil give jer visdoms og åbenbaringens ånd til at erkende ham, med jeres hjertes øjne oplyst, så i forstår, til hvilket håb han kaldte jer, hvor rig på herlighed hans arv til de hellige er, og hvor overvældende stor hans magt er hos os, der tror i kraft af hans mægtige styrke” Ef. 1, 17-19

”For af den nåde er i frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds”, Ef. 2.8

Selvom bibelversene er kringlede, så forstår jeg, at tro er noget, der sker i kraft af Guds mægtige styrke – og at det ikke skyldes mig selv, men at gaven er Guds. Hvis det er rigtigt, at Gud har skabt jorden og hele universet, så er hans styrke pænt stor.

Tro er ikke noget, jeg skal skabe eller beskytte. Selvom det er svært, så skal jeg turde at give slip på min tro, og lade den hvile hos Gud. Jeg skal fjerne mine egne støttepiller, og det jeg bygger rundt om troen af frygt for, at den falder.

Troen kan godt stå selv, for den er skabt af Gud. Og han deler rigeligt ud af den, der er nok til dig også.


Steffen Birkmose

Skrevet af:
Steffen Birkmose

Lagt på nettet 30.03.2017

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

No tags in list

Læs også