22.12.2009 12:00 Age: 11 yrs

Skrevet af:
Morten Nebel

Tillykke med fødselsdagen

"Så blev det endelig jul, jul igen," synger Kim Larsen i en efterhånden gammel julesang. Forhåbentlig kan vi alle sige "endelig", for i julen skal vi fejre fødselsdag, og hvem glæder sig ikke til fødselsdag og fest.

Julegaven

Hjemme hos os er fest altid forbundet med traditioner og glade minder. Det skal julen også være i år. Selvfølgelig skal der bages pebernødder, laves en kagekirke med lys i, hænges stjerner og engle op, og pyntes med forskelligt både hjemmelavet og købt julepynt.  

Alt sammen for at skabe hygge og stemning. Og ikke at forglemme fjernsynets julekalendere, der samler familien de fleste aftener. Jo, endelig er det velkendte tilbage.

I adventstiden kan vi rigtig forberede os. "Vi venter og venter, nu kommer han snart", synger vi i en anden børnesang fra "Syng med". Jo, der er virkelig noget at glæde sig til.

Gaven

Jesus kom ikke ved en tilfældighed. Det hele var nøje planlagt. I flere tusind år før hans fødsel, kan vi følge forudsigelsen i Det Gamle Testamente. Festen har været tilrettelagt, gjort klar til dig og mig. Gud ønsker, vi skal feste og sige tillykke. Tillykke til Jesus på fødselsdagen, men måske skal vi i år ønske hinanden tillykke med fødselsdagen, for det er jo os selv, der får glæde af gaven. Selvom det er Jesus, der har fødselsdag, så var det os, han gav gaven. Tilgivelsen.

Det er en gave, som ingen af os kan give igen på. En gave, som vi kun kan takke for og gøre brug af. Gør du det? Får du sagt tak for gaven, og gør du brug af muligheden for at bede om tilgivelse.

I julen har vi alle et par ekstra fridage, så brug lidt tid på at sige Gud tak for gaven, og måske skal du så gå over og ønske naboen tillykke med fødselsdagen...


Skrevet af:
Morten Nebel

Lagt på nettet 22.12.2009

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også