17.09.2008 12:00 Age: 12 yrs

Skrevet af:
Marie Jensby

Rejsekrak

Danske rejseselskaber går nedenom og hjem for tiden. Senest er omkring 800 danskere strandet et eller andet sted ude i verden, og det kommer til at koste rejsegarantifonden et millionbeløb at få styr på situationen og danskernes ferie.

Terminal

Foto: Stefanie Wichmann, sxc.hu

Forestil dig, at du ligger på en strand ved middelhavet. Eller sidder på en café i Athen. Du er på ferie og nyder livet. Du ved, at det måske drejer sig om en uges afslapning, sol og varme, og så skal du hjem igen. Din hjemrejsebillet fortæller dig, at du ikke hører hjemme der i sydens sol. Du er en fremmed.

Sådan er mit liv. Jeg har en fornemmelse af, at jeg ikke helt hører til i denne verden. At jeg har et hjem et andet sted. At jeg er her som en fremmed. På besøg for en periode. Min dåbsattest vidner om, at jeg hører til et andet sted – at jeg en dag skal rejse hjem.

Er returbilleten i orden?

Tilbage til sydens sol. Forestil dig, at du får at vide, at dit rejseselskab er gået konkurs.

Du har ikke længere en gyldig billet til turen hjem. Vi vil nok reagere forskelligt i den situation. Personligt ville jeg have det fint med at strande under sydens sol, for jeg kan godt lide sol og varme. Men på den anden side: Det er rart at have en garanti for, at man kan komme hjem igen. Kan komme tilbage til det sted, hvor man ikke længere er fremmed.

Af og til føles det også som om, at jeg er strandet her i livet. Der kan føles så langt til mit hjem – mit hjem på den nye jord. Mit hjem hos Gud. Det hænder, at jeg tænker: Gad vide om der har været rejsekrak i det himmelske rejseselskab. Er Gud gået konkurs?

Har han snydt mig? Har han ikke længere nåde nok til at hente mig hjem?

Rejsegaranti

De strandede danskere derude i verden skal nok komme hjem igen. Rejsegarantifonden kommer til at betale mange penge for det, men hjem skal de nok komme.

Jeg skal også nok komme hjem til Gud en dag. Jesus har betalt prisen – og den var væsentligt højere end det beløb, som rejsegarantifonden må betale. Jeg er ikke strandet her. Jeg ved godt nok ikke, hvornår jeg skal hjem – men hjem kommer jeg! Og indtil da nyder jeg den tid, jeg får foræret her. Og når hjemveen melder sig, så fortæller jeg det til min himmelske far.


Skrevet af:
Marie Jensby

Lagt på nettet 17.09.2008

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også