17.07.2013 12:00 Age: 9 yrs

Når klappen går ned

Hvad er Guds navn? Da Moses på et tidspunkt spurgte, fik han et kryptisk svar. Men ét navn kan ikke rumme en beskrivelse af alt, hvad Gud er.

Ansigtsløs

"Hvad er barnets navn?" Vi kender nok spørgsmålet fra dåbshandlingen i kirken eller ved en offentlig myndighed. Og så gælder det om at få sagt det rigtige navn og stavet rigtigt! Det sker af og til ved en dåbshandling, at "klappen går ned", og den, der bærer barnet, ikke kan huske navnet på barnet, eller måske siger et forkert navn. Det er selvfølgelig ikke så godt, men som regel ender det godt.

Du er, hvad du hedder

Da Moses i sin tid spurgte Gud om hans navn, fik han det svar: "Jeg er den, jeg er". Gik klappen ned for Gud? Kunne han ikke huske sit navn? "Jeg er ... lad mig se ... den, jeg er."

Eller kunne han blot ikke vælge, hvilket navn han skulle kalde sig? På Moses' tid og i den tids samfund betød ens navn rigtigt meget. Navnet udtrykte, hvem man var, hvordan man var, hvilken opgave i livet, man havde, og meget mere.

Gud er kærlighed

Ét navn kan ikke rumme alt om Gud. Han er meget mere, end vi kan forklare med vores ord. Alligevel ved vi heldigvis meget om Gud og hans væsen. Vi ved det meste fra Jesus Kristus, og apostelen Johannes udtrykker så klart noget af det væsentligste, der kan siges om Gud. Han er kærlighed. Det er hans navn, hans væsen, hans mission. Hvis jeg skulle bruge bare ét ord på at forklare Gud, så ville jeg vælge ordet kærlighed. For mig rummer det ord så megen godhed, omsorg, tryghed, mildhed, tilgivelse og glæde. Gud er kærlighed. Han vil mig det allerbedste.

 

Skrevet af:
Peter Hauge Madsen


Lagt på nettet 17.07.2013

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også