17.05.2006 12:00 Age: 14 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Mystikken breder sig

Der er rigtig gået mode i mystik. Sådan noget med gamle dokumenter og hemmeligheder og tempelriddere og skjulte skatte. Endda så meget, at ellers fornuftige danskere er begyndt at hjemsøge rundkirker på Bornholm for at lede efter skatte! Grænsen mellem fantasi-fiktion og fakta er åbenbart noget flydende! Da Vinci-mysteriet sælger helt vildt - ligesom Potter-bøgerne. Begge er ren fantasi, men mens Potter klart fremstår som eventyr, prøver Da Vinci at få et skær af historiske kendsgerninger over sig.

Mystik er vel populær, fordi den er spændende. Jeg er selv vild med spændende ting som Indiana Jones, science fiction, ridderfilm osv. Og i en tid, hvor vi forbruger underholdning som aldrig før, er der naturligvis et stort marked for spændende ting.

Mystik er uforpligtende

Det gode ved fantasi er, at jeg ikke er forpligtet på noget. Eller begrænset af noget. Alting kan ske. Jeg kan for en tid flygte ud af min hverdag med alle dens krav og kendsgerninger. Flygte ind i mystikken, hvor alt kan ske - og hvor jeg ikke skal tage stilling til noget som helst.

Mystik er uvirkelig

Som et forfriskende trip ind i fantasiens verden er mystik en god ting. Men dér, hvor man begynder at blande mystik og virkelighed, hopper kæden af. Hvis man f.eks. begynder at ville løse sine problemer gennem magiske remser hentet fra en Potter-bog. Eller hvis man tror, at nu er traditionel kristendom afsløret som fup og sammensværgelser, sådan som Da Vinci-mysteriets plot siger. Eller hvis man forsøger at styrke sit lave selvværd ved at spille helt i sin fantasiverden…

Back to reality

Mystik er fint til underholdning. Men lad os ikke glemme at lande i virkeligheden igen. Den virkelighed, der faktisk er langt mere fantastisk end nogen roman eller film. I hvert fald, hvis man har øjne til at se Guds undere med. For de er godt nok virkelige. Det er sandt og sundt at gå til Gud med sine problemer, sin tvivl og sit selvværd. Det kommer der noget ægte og godt ud af.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 17.05.2006

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også