04.01.2019 15:51 Age: 2 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Livet er som en raket

Menneskelivet er kort som en nytårsraket. Derfor er det afgørende, hvor vi kommer til at tilbringe evigheden


Nytårsaften elsker jeg at se fyrværkeri. Der er noget fortryllende ved de mange flotte farver og lyde på den sorte himmel.

Samtidig kan en side af mit sind ikke lade være med at tænke: ”Det var nu ikke lang tid, man fik for 150 kr." For det er flot – og dyrt – og meget kortvarigt.

Nu havde man ikke fyrværkeri i den kulturperiode, hvor Bibelen blev skrevet. Så derfor har Gud heller ikke brugt billeder med fyrværkeri.

Men vi kunne fuldt ud oversætte et af de meget anvendte billedsprog i Bibelen til: ”Et menneskeliv er som en nytårsraket” (Egentlig står der, at menneskelivet er som græs i ørkenlandskabet: det visner hurtigt og er væk igen).

Det varer ganske, ganske kort – set i forhold til evigheden. Om det liv så blev noget, man vil kalde ”godt” eller ”skidt”, har stort set ingen betydning på den lange bane. Derfor er det afgørende, at man får det godt på den lange bane – altså kommer til at tilbringe evigheden sammen med Gud.

Den lange bane

Jeg ved godt, det kan lyde overfladisk: at det bare gælder om at sikre evigheden. Men det er ikke overfladisk. Det er faktisk langt under overfladen. Det er nede ved det dybeste i tilværelsen, helt nede under alt det, vi normalt kan se i vores liv. Helt dernede, hvor det bliver stående, den dag døden fjerner alt andet.

Den dag rakettens sidste glød er forsvundet ud i mørket, er vi stadig hos Gud og skal senere opstå til evigt liv. Blive til en del af noget supergodt – og være det på den evige og derfor uendeligt lange bane.

Derfor er det så vigtigt at leve sammen med Gud i dette liv. Og gør vi det, kan vi altid ønske os selv og hinanden Godt Nytår!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 04.01.2019

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også