24.08.2011 12:00 Age: 9 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Libyen-syndromet

Gadaffi er anklaget for forbrydelser mod menneskeheden. Men lægger vi krigen i Libyen sammen med al verdens øvrige nød og lidelser, så er vi vidner til en endnu større forbrydelse imod menneskeheden.

I disse dage er vi vidne til hvordan endnu et arabisk land bliver befriet fra sin despotiske hersker. En undertrykker, som er så optaget af at beskytte sin egen magt, at han uden tøven fører krig mod sit eget folk. Den slags kalder man forbrydelse mod menneskeheden. Og den slags har vi en særlig domstol til, nemlig krigsforbryderdomstolen i Haag.

Hvis vi lægger borgerkrigene i Libyen og Syrien sammen med massakren i Norge, hungerkatastrofen i Øst-afrika, tsunamien i Japan, jordskælvet i Haiti, de hjemlige sager om misrøgt af børn og al den anden nød og lidelse, som verden er fuld af, så er vi vidne til en endnu større forbrydelse mod menneskeheden. Nemlig den onde Satans ødelæggende krig imod os mennesker - og imod alt andet som Gud har skabt og elsker.

Al den nød, lidelse og ulykke, som verden er så fuld af, er grimme glimt af den krig som Satan fører imod mennesker. På den måde er begivenhederne i Libyen et ganske godt billede på det store verdensomspændende og tidløse drama, som vi alle sammen er en del af: Kampen for befrielse fra ondskab og undertrykkelse. En kamp, som vi har stået i lige siden verdens begyndelse, hvor Satan har forsøgt at at isolere os fra den frie verden - borte fra den frihed, som vi kun finder under Guds ledelse.

Men overfor Satan og hans lejesoldater står en oprørshær, som skridt for skridt vinder frem. Oprørslederen er Jesus Kristus og med sig har han et broget sammenrend af frihedskæmpere - vi kalder det kirken. (Og kunne man sammenligne støtteaktionerne fra den internationale NATO-koalition med Guds Ånd?)

Een ting er sikkert. Ligesom Gadaffi nu er sat fra magten, sådan bliver Satan også endegyldigt sat fra magten. En dag er Guds kamp for en ny verden også slut. Byen er omringet og højborgen indtaget. Og da skal Satan føres frem for Guds krigsforbryderdomstol og den endelige dom over al undertrykkelse og mord skal afsiges.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 24.08.2011

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også