17.11.2015 10:41 Age: 5 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Hvad har de gang i på torvet?

Jeg forstår ikke, hvad de bygger på torvet i min by. Mange danskere har det på samme måde med kirken. Men Kirkens herre har stadig noget på hjerte.


Foto: Getty Images/iStockphoto

Torvet

Jeg er lige flyttet til en ny by. Hver morgen på vej til arbejde passerer jeg byens torv og kigger tit på det omfattende arbejde, som er i gang der. Store maskiner graver i mudderet, tyske/polske mænd i orange tøj render rundt med skovle og leder lastbilerne med beton hen til de rette steder. Jeg har nu gået forbi der mange gange, men har stadig ingen anelse om, hvad de egentlig laver. Jeg har hørt rygter om, at det har noget med parkering at gøre, men det kan jeg næsten ikke tro. Det ligner mest en evig rodet byggeplads. Nogle folk står nysgerrigt ved byggepladsens indhegning eller sidder med en kop kaffe udenfor det lokale supermarked og kigger nysgerrigt på. Jeg haster som regel forbi.

Kirken

Lige ved siden af byggepladsen på torvet ligger en kirke. Der er som regel tomt på pladsen foran. Mange mennesker går forbi. Nogle tænker: ”hvad mon der egentlig foregår derinde?” ”Rygterne siger noget med Gud og Jesus, men det kan da ikke passe, at nogen stadig tror på den slags? Vi lever jo i 2015!”

Kirkerne fylder godt i det danske landskab og kirkeklokkerne sender tit deres toner ud over danskerne. Kirkens sprog og kirkens arbejde kan være svært at forstå, hvis man ikke kender det. Folk siger gamle ord, nogle har mærkeligt tøj på og der virker ikke til at ske nogen udvikling. 

Men rygterne er sande. Der er nogle, som stadig tror på den slags, også her i 2015. Kirkeklokkerne forsøger stadig at vække os alle op af vores søvn, vække vores nysgerrighed og få os til at overveje, om kirken mon ikke var et besøg værd. Kirkens herre, Kristus, har stadig noget på hjerte til os danskere. Til dig og mig.

Og jeg har tænkt mig at stoppe op ved byggepladsen på torvet snart. Jeg må altså finde ud af, hvad de har gang i.


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 17.11.2015

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også