17.06.2015 08:05 Age: 7 yrs
Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Guds rige vokser

Det er ikke kropsdelene, der fornyer og deler sig og får kroppen til at leve og vokse. Det er de små mikroskopiske celler. Sådan er det også med Guds rige. Der er i de helt små sammenhænge at væksten sker. Det er i udkantskirken at det sker.

Foto: Duncan Smith / Thinkstock

Der er visse ting, som man bare ikke forestiller sig, nogensinde vil ende. Ting, som er så naturlig en del af landskabet, at man ligesom forventer, at det bliver ved for evigt. Motorvejen f.eks. Men den slutter faktisk et sted! I løbet af denne uge har jeg været derude, hvor motorvejen er fortid, og vejene er lange og lige med retning direkte mod havet. Derude hvor alting er lidt mindre, eller hvor der altid er lidt færre end inde i byerne. Derude fik jeg mig en god påmindelse om, hvordan Guds kirke fungerer.

Guds kirke er en krop

Apostlen Paulus fra Det Nye Testamente bruger rigtig god tid på at sammenligne Guds kirke (ikke bygningen, men menigheden) med en krop. Jeg tror, han synes, at kroppen er så godt et billede, fordi vi alle sammen kan forholde os til den. Han forklarer, at vi alle sammen er legemsdele på den krop, som er Guds kirke. Det betyder, at vi alle sammen er med til at udgøre kirken, og at vi er uundværlige.

Det, der ramte mig der i udkantsdanmark, var dog på det lidt mere mikrobiologiske niveau. For vores krop er i det små udgjort af billioner af celler, som fornyer og deler sig hele tiden, og det er fordi disse celler aldrig står stille, at mine kropsdele fungerer. Det er ikke mine kropsdele, der deles og fornyes, men det mine celler som arbejder på et meget mindre niveau.

Det mindste vokser

Der, hvor det hele giver mening for mig, er, når jeg mindes, hvad en god kammerat engang sagde til mig: Guds rige er vokset mest de gange i historien hvor menighederne har været mindst. Derfor tror jeg på udkantsdanmark. Derfor vil jeg hermed gerne slå et slag for udkantsdanmark! For det er de små celler, som har den oplagte mulighed for at forny og dele sig – vokse og blive til flere. Derfor skal vi ikke alle sammen stimle sammen i de store byer, men vi skal til Rømø, Svendborg, Møn, Faxe Ladeplads, Agger, Skarp-Salling og alle de andre steder, som jeg ikke kender til.

Jeg tror Paulus havde mere fat i den lange ende, end han selv anede, da han sagde, at vi skulle være Kristi legeme. Lad os være det på mikrobiologisk niveau. Celler, der fornyer og deler sig.


Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Lagt på nettet 17.06.2015

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også