25.08.2020 16:18 Age: 4 yrs
Lilian Holm Kofod

Skrevet af:
Lilian Holm Kofod

Gud tager ikke back-up

Med en back-up kan man finde slettet data frem, hvis uheldet skulle være ude, og computeren går ned eller bliver stjålet. Men Gud tager ikke back-up. Når han har slettet vores fejltrin, er de for evigt væk 

USB-drev

For en del år siden fik jeg min første PC. Sammen med en studiekammerat skrev jeg en synopsis, der skulle danne grundlag for en eksamen senere på året. Vi sad foran PC´en en hel dag og skrev. Hver sætning blev vendt og drejet for at sikre, at den ikke kunne bringe os i fedtefadet til eksamen.

Da vi skulle til at slutte dagens arbejde, gik PC´en ned. Vi genstartede maskinen, men måtte konstatere, at opgaven var pist væk.

Jeg vidste, at der var en automatisk back-up funktion i det program, vi arbejdede i, der kunne gemme løbende. Desværre var denne funktion slået fra. Der var ingen back-up. Alt var væk.

Gud sletter mit gældsbrev

Gud tager heller ikke back-up.

Bibelen taler om, at han sletter mit gældsbrev, når jeg kommer til ham med det. Det betyder, at han tilgiver mig alle mine fejl og mangler - og dem er der mange af.

Når mennesker har trådt på hinanden, og derefter tilgiver hinanden, husker vi ofte stadig episoden.

Når vi mennesker tilgiver hinanden, betyder det, at vi beslutter, at det skete ikke mere skal have betydning for relationen. Men vi glemmer det ikke, for det ligger i vores indre back-up.

Med Gud er det anderledes. Når Gud tilgiver, taler Bibelen om, at han sletter det skete helt! Så helt, at det ikke kan hentes frem igen. Der står, at han ikke længere husker på det, han har tilgivet.

Så radikal er Guds tilgivelse. Når han sletter noget, forsvinder det helt og aldeles fra hans hukommelse, og det kan aldrig mere få indflydelse på vores relation til ham.

Jeg er vild med, at Gud ikke tager back-up.


Lilian Holm Kofod

Skrevet af:
Lilian Holm Kofod

Lagt på nettet 25.08.2020

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også