03.10.2017 15:38 Age: 3 yrs
Nikolai Meyer Møller

Skrevet af:
Nikolai Meyer Møller

Får du hvile nok?

Mange danskere oplever, at deres arbejde kræver rigtig meget energi. Og det er vigtigt at få hvilet ud, så man ikke bukker under med stress


Foto: Nils VAN BRABANT

I slutningen af sommeren gjorde jeg min entré på arbejdsmarkedet. Efter at have siddet på skolebænken i størstedelen af mit liv, er jeg nu i en situation, hvor uddannelsessystemets trygge rammer ikke længere fortæller mig, hvad jeg skal gøre. I stedet har jeg en arbejdsgiver, der har givet mig ansvaret for et stykke arbejde, som det forventes, jeg udfører.

Arbejde kræver hvile

Det er vildt spændende at starte i job, men de mange nye forventninger, opgaver og rutiner kræver også energi. Jeg er mere træt, end jeg plejer at være, og jeg har brug for at koble fra og hvile ud.

Jeg bilder mig ikke ind, at jeg står i en unik situation, når jeg føler, at arbejdet tager mere energi, end jeg egentlig har lyst til. Jeg tror, at det er virkeligheden for rigtig mange danskere. Vi bliver mødt med høje krav fra arbejdspladsen og endnu højere krav fra os selv om at udføre vores arbejde bedre, hurtigere og mere effektivt. Det kan godt lade sig gøre i en periode, men hvis man glemmer at holde fri og aldrig får sluppet arbejdet, ender den periode med, at man bukker under med stress.

Åndelig hvile

Hvile er vigtig, for at vi kan fungere som mennesker. På samme måde tror jeg også, at vi har brug for åndelig hvile en gang imellem. I langt de fleste religioner skal mennesket først gøre alt muligt for at behage en eller flere guder og på den måde få del i den guddommelige, åndelige hvile.

Sådan er det ikke i kristendommen. I Biblen kan man læse, at Jesus siger ”Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile” (Matthæusevangeliet kapitel 11, vers 28). Om du er kristen, muslim, hindu, ateist eller noget helt femte, ved jeg ikke. Men jeg ved, at du ikke skal gøre noget selv for at få del i den åndelige hvile. Jesus vil give den til dig, hvis du kommer til ham.


Nikolai Meyer Møller

Skrevet af:
Nikolai Meyer Møller

Lagt på nettet 03.10.2017

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også