07.09.2014 12:00 Age: 6 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Din tjener Jesus

{1h} FOKUS At tro på Jesus er ikke at tjene ham. Tværtimod. At tro på Jesus er at lade sig betjene af ham. Jesus kom nemlig ikke til jorden for lade sig tjene, men for selv at tjene, nemlig dig og mig.

 

 

{1htxt}I søndags prædikede præsterne i kirken om magt, ære og tjeneste. Vi hørte beretningen om de to brødre, hvis mor ville have Jesus til at love dem hæderspladserne i himlen. Og om hvordan Jesus afviste moren med ordene: "den, der vil være stor blandt jer, skal være jeres tjener".

 

 

Det højeste princip 

 

 

I Guds verden er tjeneste nemlig det højeste princip. Han har sat hvert enkelt menneske i verden for at tjene og for at give. Helt modsat vores menneske-verden, hvor vi bilder os selv ind, at det er magten, der er vigtigst. Magten over hinanden og magten over livet og fremtiden. Men Gud vil det anderledes.

 

 

 

 

Og det Gud siger det gør han. Det ser vi aller mest tydeligt hos Guds søn Jesus: Han tog ikke magten, men gjorde i stedet sig selv til tjener for alle. Paulus siger det på denne måde:

 

 

 

 

"Dog gjorde han ikke krav på sin ret, men gav afkald på sin guddomsmagt, tog tjenerskikkelse på og blev menneske. Som menneske ydmygede han sig og accepterede den værste død - døden på et kors." (Filipperbrevet 2,7-8)

 

 

Den største tjener 

 

 

Den største tjener verden har set er Jesus. Han gik endda så langt som som til at give sit liv. Han ofrede sig fuldstændig for dig og mig.

 

 

 

 

Det er tjeneste! Alt hvad vi kalder tjeneste her i verden er kun en svag afglans af den tjeneste han har gjort os. Men netop derfor kan jeg menneske tjene frit og frimodigt. Fordi jeg først har taget imod den tjeneste Jesus har gjort for mig. Min tjeneste er en tak til Jesus.

 

 

 


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 07.09.2014

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

No tags in list

Læs også