14.03.2012 12:00 Age: 8 yrs
Forfatterprofil

Bekymringer

Bekymringer har det med at søge en parkeringsplads i vore tanker, og jo længere de får lov til at opholde sig der, jo mere vokser de, og så kommer de til at fylde i vores bevidsthed. Men vi skal kaste dem på Jesus - ikke bare vifte dem rundt i luften.

Mine bekymringer kommer ofte på besøg, når jeg er træt, eller når jeg ligger vågen om natten. Da jeg var soldat i Holstebro, gennemgik jeg et brevkursus i psykologi, og en af opgaverne handlede om at tage ved lære af livet.

Jeg blev opfordret til at sætte mig med et stykke papir og så nedskrive alt det, som jeg kunne tænke på, der kunne ende galt i den nærmeste fremtid. Derefter skulle jeg lægge papiret i en konvolut og lukke den til og skrive en dato en måned fremme i kalenderen udenpå. En måned senere skulle jeg åbne konvolutten og læse om alt det, der ængstede mig en måned tidligere.

Det var så en del af opgaven at sidde med tre farveblyanter, og jeg skulle understrege med rødt alt det, der med god grund havde ængstet mig, og jeg skulle overstrege med grønt alt det, der ikke havde været grund til at bekymre sig om.

Fokus flyttes

Da jeg oplevede at sidde med et papirark næsten overstreget med grøn farve, kom spørgsmålet i næste opgave: Prøv resten af dit liv at huske denne opgave.

Til sidst stod der i opgaven: Når du fremover overfaldes af bekymringer for fremtiden, så følg apostelen Peters opfordring: "Kast al jeres bekymring på ham, for han har omsorg for jer." (1 Petersbrev 5,7). Hvis du virkelig kaster, betyder det, at du må give slip - ellers har du bare viftet dem rundt i luften.

Kaster du dem på Jesus, så bliver dit fokus flyttet fra det, der ængster dig, over på Jesus, som virkelig elsker dig og har omsorg for dig. Det er jo egentlig den bedste hjælp, du kan få til at slippe dine bekymringer og i stedet for tage imod tillid til ham og hans hjælp.

Det modsatte af bekymringer er at have tillid til Gud og lægge sit liv og sin fremtid i hans hænder. Så kan du ikke bare se fremtiden, men også evigheden i øjnene.


Forfatterprofil

Lagt på nettet 14.03.2012

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også