20.01.2016 00:00 Age: 5 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Bedrag

”Mennesket lever ikke af penge alene” lyder et af Jesu kendte ord i nutidig oversættelse. I TV-serien ”Bedrag” kører hovedpersonerne efter en anden dagsorden. Men det ender nok med, at serien giver Jesus ret.


Foto: Christian Geisnæs / DR

To stærke kræfter

Dr1-serien ”Bedrag” er ved at rulle sig ud nu. Scenen (eller rettere: slagmarken) er store virksomheder med enorme pengesummer og et absolut minimum af moralske overvejelser. Personer fyres, virksomheder tømmes og slagtes, pengestærke investorer snydes og lokkes ind i fælden. Formålet? Vel en blanding af to meget stærke kræfter i menneskesindet. Den ene er begæret efter at være meget rig og voldsomt magtfuld. Den anden er bekræftelsen af sig selv som noget særligt ved at kunne manipulere med andre, gå fra ”succes” til ”succes” og hele tiden være i den berusende varme strøm af fart og spænding og opmærksomhed.

To bedrag

Det ene bedrag er tydeligt: Seriens hovedperson, Sander, bestiller ikke andet end at bedrage andre for derved at tilrane sig endnu flere penge, endnu mere magt og endnu mere spænding. Hans medarbejdere har valget mellem at følge trop eller at blive kasseret. Netop gennem medarbejdernes øjne begynder vi nu her i 4. afsnit at ane, at der også er et andet bedrag. Selvbedraget. Det er at bedrage sig selv, hvis man tror, at lykken ligger i Sanders værdier. Det kan nemt koste alle de virkelige værdier i tilværelsen – fx familie og venner. Det kan skabe dyb selvfordømmelse, når man tværs imod al moral må ofre mennesker i pengenes navn.

Jesus siger: ”Mennesket lever ikke af penge og magt alene – men af hvert ord, der kommer fra Gud.” Ord om kærlighed, tilgivelse, menneskelige og åndelige værdier – og evige værdier. Lad os håbe, at Sander og alle os andre undgår de to bedrag ved at holde os til Jesu værdier.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 20.01.2016

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også