19.11.2014 12:00 Age: 10 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Barmhjertig morgen

Guds barmhjertighed er den bedste kur mod overdreven selvkritik og selvhad. For ligesom Guds barmhjertighed er ny mod mig hver morgen, må min barmhjertighed mod mig selv og andre også være ny hver morgen

Nogle aftener er det som om, der går helt rod i hovedet. En ellers god dag kan blive afløst af dårligt humør, uden at man helt kan sige hvorfor. Man kan prøve at fikse det. Drikke en ekstra kop kaffe, læse et ekstra kapitel i Bibelen eller gå en aftentur. Men nogle gange sætter en dårlig stemning sig fast og vil ikke gå væk. Til sidst er der kun ét at gøre: overgive sig og gå i seng.

En god nats søvn kan ofte have en dejlig rensende effekt på humøret. Den dårlige stemning soves og drømmes væk, og man vågner til en helt ny dag. Renset. Frisk (sådan næsten da). Og klar til en ny dag med nye muligheder.

Ny hver morgen

I Klagesangene kapitel 3 i Det Gamle Testamente kan vi læse, at Guds barmhjertighed er ny hver morgen. Lige så sikkert, som der efter en nat venter en dag med lys, lige så sikkert er det, at Gud er barmhjertig. Som morgenen og dagens lys afløser nattens mørke og urolige drømme, sådan kan Guds barmhjertighed afløse vores egen problemer med helt at få glæden til at slå til.

Nogle gange kan der være lidt for novembergråt i vores liv og tro. Det bliver aldrig helt lyst, skyerne forsvinder aldrig helt og solen bliver væk. Men selv på sådanne dage er Guds barmhjertighed uforandret. 

Guds barmhjertighed kan være et fast holdepunkt i vores liv. Og den kan minde os om at behandle os selv og andre mennesker på samme måde. Hvis Gud er barmhjertig mod mig, så er der ingen grund til, at jeg er overdrevent selvkritisk og selvhadende. Og når Gud er barmhjertig mod mig, så er han det også mod mine medmennesker. Både dem, jeg har let ved at elske og dem, som er langt sværere at elske.

 

 


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 19.11.2014

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også