30.05.2012 12:00 Age: 12 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Alt handler om Jesus

Der findes rigtig mange gode grunde til at afvise den kristne tro. Og endnu flere til at afvise de kristne og kirken og alt dens væsen. Men jeg tror ikke jeg endnu har mødt nogen, der afviste kristendommen på grund af Jesus. Underligt nok

Der ser ud til at være ret bred enighed om, at Jesus var et forbilledligt godt menneske. Han opfandt begrebet næstekærlighed og han viste det selv i praksis. Han satte sig op imod løgn, uretfærdighed og hykleri selvom det kostede ham livet.

Men lytter vi til essensen i Jesu budskab og efter hvad han siger om sig selv, så er der al god grund til at være skeptisk. Han var ikke bare et stort menneske med en stærk moral. Han arbejdede ikke i en større sags tjeneste. Han var overbevist om, at han selv var selve sagen. At alt drejede sig om ham.

Jeg er vejen, sandheden og livet. 

Jeg er livets vand.

Alle ting er skabt gennem mig.

Den der tror på mig, skal leve, om han end dør.

Disse og mange lignede udsagn prædikede Jesus for sine tilhørere. Han påstod, at det hele drejede sig om ham og hans person. Og det var disse uhyrlige påstande han blev anklaget, dømt og henrettet for.

Som Narnia bøgernes fader C.S. Lewis har sagt om Jesus: Enten var han, og er, Søn af Gud, eller også en galning eller det, der er værre. 


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 30.05.2012

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

No tags in list

Læs også