04.01.2016 13:18 Alder: 6 yrs
Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Wake up light

Det er en kold og mørk tid, vi lever i lige nu. Vi har lige passeret vendepunktet, som indikerer, at vi nu går imod lysere tider, men der er stadig mange morgener foran os, hvor vækkeuret ringer længe før solopgang, og hvor vi bliver nødt til at stå op, selvom der er bælgmørkt udenfor. Det kan være en daglig kamp at løfte sig selv fra sengen. Men det skulle der gerne være råd for.


Foto: Getty Images

Brug for lysterapi

Kroppen har bedst af at stå op sammen med lyset, men når lyset lader vente på sig - eller nærmest udebliver i nogle overskyede perioder - hen over vinter, så må man finde på andre smarte løsninger til at vågne op. Derfor har en eller anden opfundet Wake Up Light. Det er et vækkeur, som simulerer en solopgang, så man får oplevelsen af at vågne op sammen med lyset. I samme serie findes der lysterapilamper, som fungerer ved at man nogle gange om dagen kigger ind i lampen, så man tankes op med den energi, som lyset giver. Hvis vi et øjeblik glemmer lamper og lysterapi, så tror jeg, at der er en lyskilde, som kan udrette endnu større mirakler.

Solopgangen fra det høje

Det er ikke kun vintermørke, der kan komme over vores liv. Der kan også lægge sig et endnu dybere mørke, som indskrænker vores horisont og omklamrer os, så vi har svært ved at forestille os, hvordan det nogensinde skal blive lyst igen. Det kan være tvivl, sorg, anfægtelse, vrede, skam, sygdom eller måske ligefrem dødsfald. Så er det ikke nok at se ind i en lampe. Så må vi rette blikket mod Lysets Kilde. Ham som er ophavet til alt lys. Solopgangen fra det høje. Lys af lys. Jesus kan forvandle selv den mørkeste nat, og han kan give os den kraft, vi behøver, så længe det er vinter.

Atter talte Jesus til dem og sagde: »Jeg er verdens lys. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørket, men have livets lys.« (Johannesevangeliet kapitel 8, vers 12)

… solopgangen fra det høje vil besøge os for at lyse for dem, der sidder i mørke og i dødens skygge, og lede vore fødder ind på fredens vej. (Lukasevangeliet kapitel 1, vers 78-79)


Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Lagt på nettet 04.01.2016

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også