13.06.2012 12:00 Alder: 10 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Træer? Prøv Jesus!

Når et menneske skal finde tilgivelse for de store ting i livet, så kan det ikke bare tilgive sig selv. Lige så lidt som man kan hive sig selv op i håret. Man må tilgives af en, der er større end en selv. I et brevkassesvar blev det anbefalet, i mangel af bedre, at prøve med et bjerg eller et træ. Men Jesus er langt større.

Indrømmet: jeg læser kvindeblade! I "Søndag" var der for nogle år siden et brevkassesvar, jeg gerne vil citere lidt fra. Brevkasseredaktøren er den kendte tegneserietegner, Nikoline Werdelin, der med sin friske streg og knivskarpe satire beskriver os hverdagsdanskere på godt og ondt - og især på det pinlige.

Brug for noget større

En læser spørger om, hvordan hun skal komme videre efter at have været sin mand utro. Werdelin svarer blandt andet:

" ... og tilgiv dig selv, at du i processen gjorde en anden ondt. Hvis du, som jeg, er ikke-troende, bed noget, der er større end dig selv om hjælp dertil. Et træ eller et bjerg? Det er et af de hjørner i livet, hvor man ville ønske at have mere direkte adgang til syndsforladelse - men principperne kan du bruge, uanset dit trosforhold."

Jeg synes Werdelin er meget ærlig i sit svar. Hun føler, at når et menneske skal finde tilgivelse for de store ting i livet, så kan det ikke bare tilgive sig selv. Lige så lidt som man kan hive sig selv op i håret. Man må tilgives af en, der er større end en selv. Desværre - og det erkender hun åbent - tror hun egentlig ikke på, at der findes en, der er større end os mennesker. Og så må man jo i mangel af bedre henvende sig til et træ eller et bjerg.

Jesus er langt større

Hvor bliver jeg glad for, at jeg har fået lov til at kende ham, der er større end mig. Ham, der både har magt til og vilje til at tilgive mig!

Jeg kan huske, at da jeg mødte ham, så jeg kom til tro på ham, blev mange ting anderledes i mit liv. Men noget af det, jeg oplevede som den største forandring, var, at nu turde jeg se mig selv i øjnene. Nu turde jeg åbent se på det i mit liv, der faktisk var noget l... - det, jeg skammede mig ved. Før havde jeg ikke rigtig turde kigge på det - for hvad skulle jeg gøre med det? Men nu havde jeg fundet en, der kunne tilgive det! Og derfor turde jeg nu se det i øjnene.

OK - ikke det alt sammen på en gang og ikke alt blev vendt 100%, jeg var og er jo stadig kun et menneske. Men det nye og dejlige var, at jeg havde fundet en, der var langt større end mig selv og som både kunne og ville tilgive mig det, jeg ikke bare selv kunne tilgive.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 13.06.2012

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også