06.08.2022 16:36 Alder: 10 days

Skrevet af:
Peter V. Legarth

Som et lyn

Jesus sagde: »Mange vil den dag sige til mig: Herre, Herre! Har vi ikke profeteret i dit navn, og har vi ikke uddrevet dæmoner i dit navn, og har vi ikke gjort mange mægtige gerninger i dit navn? Og da vil jeg sige dem, som det er: Jeg har aldrig kendt jer«

Fra søndagens tekst i kirkerne:

Matthæusevangeliet kapitel 7, vers 22-29

 

Hvert år i april får vi en slutopgørelse fra Skattevæsenet. En dag vil den endelig slutopgørelse finde sted. Nogle mennesker kommer til Himmerigets port og regner med at blive lukket ind, men de får i stedet den forfærdende besked: Jeg har aldrig kendt jer. Bort fra mig. Hvilken tragedie!

Jeg lyttede som nitten-årig til en prædiken, hvor taleren mindede os tilhørere om den situation. Det frygtelige var, at de mennesker, Jesus taler om, troede, at alt var i orden med deres forhold til Gud. Og sådan tænkte jeg også. Mit liv havde været med en kristen opvækst og en kristen tradition. Jeg var selvfølgelig kristen, regnede jeg med. Men som et lyn fra en klar himmel slog det ned i mig: Jeg kender dig ikke.

Jeg blev forfærdet og måtte bede til Jesus, at han ville kende mig og kendes ved mig. Alt det selvfølgelige forsvandt fra troen.

Nu blev det klart, at det er et Guds under, at jeg må høre ham til. Jeg er døbt. Jeg er mærket med korsets tegn. Langsomt blev min dåb og min tro og nadverens gave dyrebar for mig. Jesus ville have med mig at gøre. Han sagde: Jeg kalder dig ved navn. Du er min!


Skrevet af:
Peter V. Legarth

Lagt på nettet 06.08.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også