21.10.2017 12:46 Alder: 7 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Solfanger

Jeg er afhængig af solen og prøver at fange hver eneste stråle af Guds kærtegn


Indrømmet: jeg er afhængig! Hvis jeg i en periode ikke får nok af det, bliver jeg trist eller irritabel – eller begge dele på en gang. Når jeg får fyldt på igen, stiger humøret og livsglæden og energien straks. Jeg deler denne afhængighed med rigtig mange andre danskere – Afhængigheden af sollys – LED-lys er bedre end ingenting, men intet kan måle sig med solens varme stråler og dens uendelige farvepalet på himlen.

Kun på et punkt adskiller min afhængighed sig måske lidt fra gennemsnittet. Jeg ved, at hver enkelt solstråle er et kærtegn fra Gud. En lille opmuntrende hilsen: ”Jeg elsker dig – jeg har omsorg for dig. Nogle dage mærker du det ikke – men lige nu kan du mærke det”.

Den store og den nære sol

Gud skabte fænomenet lys, inden han skabte vores aktuelle lyskilde: solen. Solen vil ikke altid være der, fortæller han os, men lyset vil altid være der. Her og nu i dette jordiske liv er det vores solsystems sol, der giver os livet her på jorden. Uden solen, intet liv. Uden Gud, intet liv, hverken nu eller i evighed. Disse store perspektiver kan jeg godt gå rundt og vide – men de kan ikke fylde min hverdag.

Her har jeg brug for noget meget mere enkelt og konkret. Som fx den solstråle, jeg lige nu skubber mig lidt på kontorstolen for at få til at varme min ryg lidt endnu, inden den glider hen til næste vindue og glæder en af mine kollegaer.

Alle kan blive solfangere

Som kristen kan jeg let få fokus på alle de mørke ting i tilværelsen, der trænger til noget mere lys. Alt for mange mennesker lever i gråvejr, kulde og mørke på mange forskellige niveauer. Hvad kan lille jeg dog udrette her?

”Du kan være en solfanger” siger den varme solstråle på min ryg til mig. ”Du kan rette dig mod Gud og modtage hans varme kærlighed. Så har du to ting at give videre. Du kan give den varme og energi, du lige har modtaget, videre. Og du kan vise andre, hvordan de selv kan vende sig mod Gud og blive en solfanger”. Det, synes jeg egentlig, er en god vision – at vise andre, hvor de selv ganske gratis kan opfange alle disse varme kærtegn fra Gud.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 21.10.2017

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også