06.03.2022 14:27 Alder: 2 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Så blev det min tur

Da coronaen ramte mig, fik jeg tid til at tænke nogle af de klassiske tanker, der dukker op, når mandeinfluenzaen – eller mandecoronaen – rammer 

Syg mand i seng

https://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=User:DaveDeploige&action=edit&redlink=1

Selvisolationen kom ganske af sig selv: Jeg lå i sengen med høj feber et par dage, inden stormen stilnede af. Den slags sker Gud ske lov meget sjældent for mig, så det gav anledning til nogle tanker: "Hvor er vi mennesker egentlig skrøbelige. Lidt virus – mere skal der åbenbart ikke til, før man ligger ned og ikke kan noget."

Dødelig

"Morituri te salutant!" skulle nogle gladiatorer efter sigende have råbt til deres kejser: "Vi, der skal dø, hilser dig!" Jeg lå og tænkte, at selv om jeg bestemt ikke er gladiator, så skal jeg også dø engang. Det skal vi jo alle.

Nu regnede jeg ikke med at skulle dø af corona, men jeg havde tid til at tænke, da jeg hverken orkede at læse eller lytte eller se noget som helst.

De klassiske tanker tog form: "Hvad vil du gerne kunne se tilbage på, når dit liv er slut?" Tja, som 63-årig er der jo allerede en hel del ting, man ved, man ikke behøver drømme om, fx angående sportspræstationer eller mulige uddannelser. Men hvad er drømmescenariet for mig?

Udødelig

Jeg nåede frem til, at det vil være vidunderligt at kunne se tilbage på et liv, hvor jeg har fået lov at sætte nogle gode spor i andres liv. Fået lov til at videregive et lille glimt af Guds kærlighed. Se, at mine kære lever kærligt sammen med Gud og hinanden. At se, at også andre gør det. For som kristen kan jeg ved enden af dette liv ikke alene se tilbage, men også se fremad. For Gud lover mig et evigt liv på en ny jord.

Guds tilgivelse vil dække det, jeg kan se tilbage på. Guds nåde vil gøre det, jeg kan se frem imod, utroligt vidunderligt. Det er ikke febervildelse – det er kristendom.

Mænd er mænd

Jeg tænker, at eventuelle kvindelige læsere nemt kan sidde med et bredt smil og tænke på, hvor let vi stakkels mænd får ondt af os selv og tænker, at nu er det vist næsten ude med os. Tænk bare på, hvad begrebet "mande-influenza" vækker af følelser i henholdsvis mænd og kvinder.

Jeg vil ydmygt påpege, at vel har vi mænd aldrig prøvet at føde, men kvinderne har heller aldrig haft mande-influenza, endsige mande-corona. Men begge køn er dødelige – og elsket af ham, der er udødelig og kan give os evigt liv.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 06.03.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også