23.11.2011 12:00 Alder: 10 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Rystet og rustet

Da jeg gik på Indre Missions Bibelskole for 100 år og en sommerdag siden, blev jeg på et tidspunkt spurgt, om jeg ikke på én sætning kunne formulere, hvorfor jeg var taget på bibelskole. Efter lidt betænkningstid svarede jeg: For at blive rystet og rustet.

Ud over at det lyder smart, så giver det også mening, selv om der var nogle, der blev slået af uforstand, da jeg sagde det. Den med at blive rustet, var de med på: At blive udrustet, at få oprustet sit bibelkendskab og kristentro. Det håber de fleste, der tager på bibelskole vist at få ud af det.

Det var det med at blive rystet, de undrede sig over. Selv om man i høj grad bliver rystet sammen med en masse andre mennesker i løbet af et højskoleophold, så var det ikke lige det, jeg mente. Jeg mente, at jeg selv skulle rystes.

Ryst godt

Der er mange gode ting, der bliver bedre af at få en rystetur (kakaomælk og bingoposen er et par eksempler, find selv på flere). Når vi siger, at vi er rystede er det imidlertid oftest udtryk for, at vi er kommet i en eller anden grad af krise. Men af alle gode ting, Gud har skabt, er mennesket det bedste. Og vi har også godt af rysteture indimellem.

Godt rystet

For mig selv handlede det om, at jeg havde brug for at blive vendt på hovedet, så alle mine løse, ubegrundede forestillinger om, hvem Gud er, kunne blive rystet løs og falde til jorden, så der kunne blive plads til noget, der var funderet på Bibelen. Samtidig havde jeg også bruge for, at noget af al den udrustning, jeg sugede til mig i løbet af højskoleopholdet blev rystet ordentligt på plads i mit system - lidt ligesom når man ryster en ny-poppet pose popcorn for at fordele saltet.

Trænger du selv til en rystetur?

Jeg blev faktisk både rystet og rustet i løbet af mit bibelskoleophold på Børkop Højskole . Og det kan varmt anbefales.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 23.11.2011

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også