10.04.2012 12:00 Alder: 9 yrs
Johan Schmidt Larsen

Skrevet af:
Johan Schmidt Larsen

Ransagning

Ransagning af en privat bolig er en alvorlig sag, som politiet skal have en dommerkendelse for at foretage, og det er da slet ikke noget, man sådan helt frivilligt inviterer politiet til. Tværtimod skyldes det ofte, at man har en formodning om, at den mistænkte ikke har rent mel i posen. At der er noget, som ikke helt tåler dagens lys.

Alle skuffer og skabe bliver undersøgt. Ofte begynder der at dukke ting op, som har været godt og grundigt skjult. Det er uden tvivl en grim oplevelse for dem, det går ud over. Men skal et menneske have en chance for at få ryddet op og begynde på en frisk, er det en nødvendig proces.

Lad Gud åbne skufferne

Når Guds ånd ransager os, gør det ondt. Og hvor mærkeligt det end lyder for os, så inviterer kong David i Det Gamle Testamente faktisk Gud til at ransage ham. David har nemlig fundet ud af, at der kan være afguder i hans liv, som fører ham bort fra Gud. Synder, som i yderste konsekvens kan føre ham i fortabelsen.

Det samme kan ske for os. Derfor hører det med til et sundt kristenliv, at vi giver Gud Helligånd lov til en gang imellem at hive vort hjertes skuffer ud, så opgøret, bekendelsen og tilgivelsen sætter os i stand til at begynde på en frisk. Derfor må vi bede med Davids ord i Salmernes Bog 139,23-24: "Ransag mig, Gud, og kend mit hjerte, prøv mig, og kend mine tanker, se efter, om jeg følger afgudsvej! Led mig ad evigheds vej!"


Johan Schmidt Larsen

Skrevet af:
Johan Schmidt Larsen

Lagt på nettet 10.04.2012

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også