15.08.2012 12:00 Alder: 12 yrs

Pengene eller ...

For en del år siden lød et af spørgsmålene i en quiz på tv: "Hvem har sagt: 'Penge er roden til alt ondt'? Er det Karl Max eller er det apostelen Paulus?'" I quizzen var det rigtige svar: "Apostelen Paulus." Men faktisk er ingen af svarmulighederne rigtige. 

Vel står der i Bibelen, at "penge er roden til alt ondt," men der er et par ord mere i den sætning, og de forandrer betydningen totalt. Der står nemlig, at "kærlighed til penge er roden til alt ondt." (Første Timotheusbrev 6,10 ) Det er ikke pengene i sig selv, der er roden til alt ondt. Men kærligheden til dem.

Skatte i himlen?

Engang blev en præst inviteret til middag hos en rig mand i Texas, USA. Efter middagen gik de to ud til et sted, hvor de havde en god udsigt.

Værten pegede på oliepumperne mod nord og sagde: "For 25 år siden havde jeg ingenting. Nu ejer jeg alt det, du kan se herfra." Han vendte sig mod syd og pegede på markerne med korn og sagde: "De er alle sammen mine." Han vendte sig mod øst, hvor nogle store kvæghjorde gik på græs. "De tilhører også mig." Så vendte han sig mod skoven i vest og udbrød: "Den tilhører sandelig også mig."

Han holdt en pause og ventede på, at gæsten skulle lykønske ham med det alt sammen. Men præsten pegede mod himlen og spurgte: "Hvor meget ejer du i den retning?"

Manden bøjede sit hoved og sagde: "Det har jeg aldrig tænkt på."

 

Skrevet af:

Peter Hauge Madsen


Lagt på nettet 15.08.2012

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også