26.03.2014 12:00 Alder: 7 yrs

Når tid bliver penge

Som i filmen "In Time" har vi tendens til at lægge stor værdi i det antal af minutter, vi har. Men måske har vi i stedet brug for at fokusere på, hvad vi bruger dem på, og hvad der sker, når de en dag slipper op.

I 2011 kørte der i biograferne en film, der satte hele spørgsmålet om tid på plakaten - bogstaveligt talt, for filmen hed In Time. Filmen er en science fiction-fortælling, der finder sted i en nær fremtid, hvor valutaen er blevet tid i stedet for penge. Tiden indbetales på en konto, man har siddende i armen, og som langsomt tæller ned, sekund for sekund, indtil næste lønindbetaling.

I overhalingsbanen 

Filmen er ikke langt fra vores verden, hverken i tid eller tankegang, for handler vi i dag ikke ud fra, at "tid er penge"? Vi vægter og vejer, hvad vi fylder ind i vores kalender, fordi tiden er dyrebar, og vi er altid i underskud - det er blevet et mantra for mange, at vi ikke har tid. Vi lever vores liv i overhalingsbanen og skynder os igennem dagene, fordi der er en masse, vi skal nå. Vi anskaffer os biler, så vi kommer hurtigere fra A til B. Vi spiser morgenmad, mens vi opdateres på nyhederne i fjernsynet. Vi taler i telefon, mens vi cykler eller gør andre ting, der udnytter minutterne i vores dag, så vi får slidt dem alle op.

Brug for at dø

En af de vigtigste lektier i denne film er imidlertid, at vi må lære, det ikke er antallet af minutter, det kommer an på, men i stedet det indhold vi putter ind i disse minutter. I filmen kan de rige leve evigt, men det bringer ikke lykke, for med tiden indser de, at de har brug for at dø.

Gud har skrevet vores dage i sin bog, og han ved, hvornår vores tid ender. Den slutning har vi brug for, for det er netop dér vi har mulighed for at nå vores bestemmelsesmål: den evige hvile på den nye jord. Da skal minutterne ikke længere slides men nydes, og da kan alle, der tror på, at Jesus er Guds søn, få lige det ud af minutterne, som de har brug for.

 

 

 


Lagt på nettet 26.03.2014

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

No tags in list

Læs også