10.04.2022 11:57 Alder: 2 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Min hjernes automatik

Når noget føles ubehageligt for mig, har min hjerne lært automatisk at finde andre løsninger

Elektronik

Foto: Gosia K. fra Pixabay

Vores hjerne er – så langt som vi for tiden ved – indstillet på at kunne klare mest muligt. Derfor automatiserer den alt, hvad den kan. At trække vejret, at gå, at gribe noget med hånden osv.

Der er rigtig mange ting, der foregår pr. automatik. Tænk, hvis vi hele tiden skulle tænke: "Ånd ind, ånd ud" – så kunne vi ikke nå andet. Hjernens automatikker er livsnødvendige. Men nogle gange må vi tjekke, om de fungerer rigtigt.

Vi kalder det vaner og rutiner

Hver dag skal der træffes mange valg. De fleste af dem har hjernen automatiseret for os. Vi kalder det f.eks. "vaner" og "rutiner". Men hjernen har også automatiseret meget, som vi egentlig synes, at vi selv tager en bevidst beslutning om.

F.eks. arbejder min hjerne sådan, at hvis jeg skal kommunikere med en person, fravælger den automatisk, at jeg ringer til vedkommende, hvis der er andre muligheder. Så jeg skriver ofte på telefonen – i stedet for at trykke "ring".

Eller jeg prøver at møde vedkommende personligt. Tit er det fint nok, men nogle gange havde det været meget bedre at ringe og snakke med vedkommende. Men min hjerne har lært, at det føles ubehageligt for mig, så den foretrækker automatisk andre løsninger.

Her må jeg stoppe op og spørge mig selv: "Hvad med at ringe? Det glemmer jeg vist lige at overveje – måske var det den bedste løsning?"

Undgik dybe tanker

Når det gælder den spirituelle del af mit liv, er der også megen automatik, og den foregår tit på så dybt et plan, at jeg slet ikke bemærker det. Jeg havde det selv sådan engang, at jeg ubevidst undgik at tænke for dybe tanker om liv og død og evighed og Gud. Måske, fordi det var for svært, for farligt eller for …?

Men da jeg blev inviteret ind i et fællesskab af kristne, der var dejlige at være sammen med, opdagede jeg, at det med Gud først og fremmest var noget rigtig godt! Så begyndte jeg at udfordre min automatik og at ændre den. I dag er jeg rigtig glad for, at min hjerne automatisk bringer det med Gud på banen i min hverdag. Det kan varmt anbefales.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 10.04.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også