07.10.2015 00:00 Alder: 6 yrs
Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Min guddommelige tandlæge

En gang om året går jeg til tandlæge. I denne uge blev det tid igen, men denne gang var det en ny tandlæge tættere på, hvor jeg bor. Tandlægen så mine tænder for første gang, og så noget, som den gamle tandlæge aldrig havde set.


Foto: Getty Images/iStockphoto

Min nye tandlæge så noget som den gamle tandlæge aldrig havde set: at jeg skar tænder. Hun kunne informere mig om, at jeg må have slidt mine undertænder i en lang årrække, for at de kan se ud, som de gør. Jeg havde to valgmuligheder: stop med at skære tænder eller anskaf dig en bideskinne.

Afsløret

Besøget gjorde mig i første omgang lidt forvirret. Det var underligt at få at vide, at jeg havde gjort noget i flere år, som jeg på ingen måde var klar over, og at det tilmed havde slidt på mine tænder i en sådan grad, at der skulle gøres noget ved det. Jeg følte mig afsløret. Tandlægen er dog ikke den første, der har afsløret mig. Bibelen gør det samme. Når jeg læser om, hvordan livet efter Guds vilje ser ud, opdager jeg, at mit liv også er skadet, fordi jeg ikke lever det særlig godt. Mange års slid, som jeg ikke selv kan få øje på, kommer frem i dagens lys, og afslører at mit hjerte, min samvittighed, mine tanker om mig selv og andre har taget skade af livets plak. Af synden. Og hvis jeg ikke stopper med at leve mit liv sådan, så får det fatale konsekvenser.

Jesus er min bideskinne

Problemet er bare, at det er umuligt at stoppe med noget, som man ikke er klar over, at man gør. Og når man så bliver klar over det, er det så indgroet en vane, at man aldrig vil kunne vænne mig af med det. Derfor har man brug for en bideskinne. Heldgivis er Gud Den Store Tandlæge, og derfor valgte han at ofre sin søn, Jesus. Jesus blev bideskinnen, som afbøder den skade, vi gør. Han tog hele skaden på sine skuldre, så det vi gør, ikke længere skal have fatale konsekvenser i den sidste ende. Vi kan aldrig stoppe ulykken selv, men vi må bruge Jesus som bideskinne. Han er frelser. Og med ham kan vi smile det største tandsmil, når Gud kommer igen på den nye jord.


Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Lagt på nettet 07.10.2015

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også