16.11.2016 09:42 Alder: 4 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Make the world great again

I sidste uge blev Donald Trump valgt til USA’s næste præsident. Den kommende tid vil afsløre, om han kan leve op til alle sine løfter og sine visioner for USA. Nogle håber han vil, andre håber han ikke vil


Foto: Getty Images/iStockphoto

Alt skal blive godt

Gud har også en vision, en plan for et sted, hvor alt skal være godt. Den lyder:
”Nu er Guds bolig hos menneskene, han vil bo hos dem, og de skal være hans folk, og Gud vil selv være hos dem. Han vil tørre hver tåre af deres øjne, og døden skal ikke være mere, ej heller sorg, ej heller skrig, ej heller pine skal være mere. Thi det, der var før, er forsvundet.” (Johannes’ Åbenbaring, 21,3-4)

Det lyder som en utopi, som noget fuldstændigt urealistisk, for det overgår vores forstand og erfaring, at alt skal blive godt. Vi er blevet vant til at være kritiske overfor store visioner. De store fortællinger og -ismer, som kommunisme og kapitalisme, lovede os alle mulige goder; velstand, lighed, magt. Men de faldt alle til jorden. Og Trump vil måske også skuffe sine vælgere.

Håbet

Så det er forståeligt at være skeptisk over for den kristne vision: Håbet om en dag, hvor alt bliver nyt. Håbet om en dag, hvor Gud endegyldigt bosætter sig hos os mennesker. Håbet om et sted, hvor der ikke skal være død, sorg, skrig og pine.

Når døden rammer vores kære, og når vi hører nyheder om krig og terror, får vi ofte følelsen af, at noget er galt med verden. At det ikke var sådan, det skulle være. Og nej, det var det ikke, der er noget bedre at håbe på. En dag vil Guds vision endegyldigt bryde igennem. Det sker, når Jesus kommer igen, dømmer os alle og opretter Guds rige på den nye jord. Et evigt rige, hvor tårer, død, sorg, skrig og pine ikke skal eksistere.


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 16.11.2016

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også