23.03.2016 00:00 Alder: 6 yrs
Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Kun et facebook-ja

Der er mange måder, vi kan blive skuffede på. For eksempel når folk ikke dukker op til vores Facebook-begivenheder, selvom de har sagt, de ville. Jesus advarer os mod netop det. Han siger til os, at et ja skal være et ja.


Foto: Getty Images/iStockphoto

Har du prøvet at blive skuffet, fordi en person ikke holdt, hvad han lovede? Det sker både i stor og lille skala. Det sker, når politikere ikke holder de løfter, de giver, mens der er valgkamp. Det sker, når vi ikke får den forsikringssum, vi var blevet stillet i udsigt. På den store skala er nogen villige til at gå rettens vej, for at få det, som de er blevet lovet. Men på den lille skala kan retsvæsenet ikke hjælpe os.

Jeg ”deltager måske”

Facebook har på et årti vendt op og ned på vores måde at være sociale på. Ingen af os ”like’de”, ”delte”, ”postede” eller ”taggede” før Facebook kom, og i dag gør vi det næsten alle sammen. Facebook har gjort mange ting nemmere for os, f.eks. at arrangere fester eller andre arrangementer. Man opretter bare en begivenhed på Facebook, og så kan man invitere alle de mennesker, man gerne vil have med. Og gæsterne kan bare vinge af i ”deltager”, ”deltager ikke” eller ”måske”. Nemmere bliver det ikke. Mere uforpligtende bliver det heller ikke. Alt for mange har stået med bakker fulde af velkomstdrinks, fordi gæsterne aldrig kom. De holdt ikke hvad de lovede, fordi deres ja kun var et ”Facebook-ja”.

Et ja skal være et ja

Selvom Facebook-tilkendegivelser, der ikke bliver overholdt, kun er svigt på den lille skala, så kan de gøre mindst lige så ondt som svigt på den store skala. For det er ikke sjovt at blive skuffet, faktisk kan det være rigtig smertefuldt. Derfor er det også som om, at Jesus forberedte os på Facebook, da han sagde, ”men i jeres tale skal et ja være et ja og et nej være et nej” (Matthæusevangeliet kap. 5, vers 37). Ikke noget med Facebook-ja. Ikke noget med at svigte hinanden. Ikke noget med at sige noget i øst, og gøre noget andet i vest.

Jesus gjorde, hvad han prædikede, ved at dø for vores skyld, som han i årtusinder havde sagt til mennesker, at han ville. Han beder også os om at stå ved vores beslutninger, fordi han ved, det er den gode måde at leve på. Og jeg må bare være ærlig og sige, at jeg stoler mere på det Jesus opfordrer mig til, end det Facebook opfordrer mig til.


Line Reckweg Nissen

Skrevet af:
Line Reckweg Nissen

Lagt på nettet 23.03.2016

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også