09.12.2018 11:31 Alder: 6 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Kontakt til den rigtige jul

Julen er meget mere end en kommerciel, romantisk drøm. Det er en fest for ham, som stiftede verdens største familie


En af vore kendte digtere, Dan Túrell – der kaldte sig ”Onkel Danny” - havde et meget anstrengt forhold til julen.

For over 40 år siden skrev han: ”Jeg har oplevet 30 gode kommercielle kristne julefester. Én til og jeg er på Satans side!”

Det med Satan skal man tage med et gran salt. Onkel Danny bevægede sig altid forholdsvis svævende og uforpligtende rundt i hele det religiøse univers. Derimod skal man tage hans kvalme over den typisk danske udgave af jul seriøst.

Digtet ”Jul igen! Pul igen!” beskriver den forbrugeragtige og forlorne udgave af julen, som allerede dengang havde gjort julen til en romantisk drøm, hvis barske virkelighed var et krav om forbrug for at opnå drømmen. Onkel Danny færdedes meget blandt de grupper i storbyen, der hverken havde penge eller familierelationer til at få en ”God dansk sylte- og Morten Korch-jul”.

Jul til de fattige

Jeg kunne rigtig godt have undt Onkel Danny at opleve en rigtig jul. En jul, som ikke stiller krav, men giver glæde. Og som ikke er forloren og pisket op til en film-romantisk forestilling om idyl. En jul, som den fattige og familieløse kan nyde lige så meget som den, der er rig på relationer og penge. Kort sagt: en kristen ikke-kommerciel jul.

Den kristne jul er i sit DNA en fejring af, at Guds søn selv kom til jorden som et menneske for at dele Guds kærlighed med os mennesker. Julens DNA er ikke en købe-fest, men en fest, hvor vi alle får verdens største gave helt gratis. En fest, der fejrer den Jesus, der stiftede verdens største familie (nemlig alle Guds børn), som enhver kan være med i ganske gratis – også dem, der slet ikke kender deres biologiske familie.

Også i år er det en spændende udfordring for mig, at jeg selv får kontakt til den rigtige jul og hjælper andre til det samme, så det hele ikke ender sørgeligt i en ”Onkel Danny-jul”, der vel også kunne kaldes en ”Onkel Joakim-jul”?


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 09.12.2018

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

No tags in list

Læs også