16.07.2023 00:26 Alder: 364 days
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Jesus som vandværk

Ligesom vand er afgørende for fysisk liv, er Gud afgørende for spirituelt liv 

Vanddråbe på græsstrå

Foto: unsplash.com/@aaronburden

Så har vi fået endnu en forsommer med tørke. Gule græsplæner er én ting – det kan vi overleve, for plænen skal nok overleve og blive grøn igen engang. Værre er det for dem, der skal leve af at dyrke jorden. Gud ske lov lever vi i en egn af verden, hvor hverken dyr eller mennesker vil dø af tørst eller sult, selv om vi har en tørkeperiode.

Liv eller død

I de områder, hvor beretningerne fra Bibelen foregik, var det med tørke et spørgsmål om liv eller død. Sommertiden var ofte uden regn i flere måneder. Hvis så ikke efterårsregnen kom, blev der absolut ingen høst. Ingen høst, ingen mad. Dyr dør, mennesker dør. For mennesker dengang i de egne var det helt tydeligt, at uden vand er der ikke liv.

Livets vand

Det er derfor naturligt, at Gud bruger billedet af "vand", når han skal forklare den spirituelle del af virkeligheden: Ligesom H20 er afgørende for fysisk liv, er Gud afgørende for spirituelt liv. Billedsproget i Bibelen er meget varieret her: Gud er det levende vand, den levende kilde, den brønd, der aldrig løber tør osv. Jesus brugte vand-billedet flittigt og beskrev bl.a. sig selv som et vandværk. Du kan læse det i Johannesevangeliet, kapitel 7 fra vers 37. Ikke alene beskriver Jesus sig selv som det sted, hvor man helt gratis kan komme og få det vand, der giver evigt liv – han siger simpelthen også, at når man kommer til ham, så får man indlagt dette vand, så man har det som en indre kilde i sig selv, så længe man bevarer kontakten med Jesus.

Vand din tro

Det Jesus-vandet gør, er bl.a. at vande din tro, så den bliver ved at leve og vokse. Det er afgørende at passe sin tro, så den ikke visner – for modsat vores græsplæne kan troen dø af tørst. Så hvis du tørster efter spirituelt liv, så opsøg Jesus, og få det helt gratis. Og når du er sammen med Jesus, så drik af det vand, så din tro kan leve og være stærk. God sommer!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 16.07.2023

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også