26.02.2022 16:47 Alder: 126 days

Skrevet af:
Peter V. Legarth

Jesus griber ind

Da råbte han (en blind tigger): »Jesus, Davids søn, forbarm dig over mig!« De, som gik foran, truede ad ham for at få ham til at tie stille; men han råbte bare endnu højere: “Davids søn, forbarm dig over mig!” Og Jesus stod stille

Fra søndagens tekst i kirkerne:

Lukasevangeliet kapitel 18, vers 31-43

 

Jesus er på vej til Jerusalem, og han fortæller, hvad der vil ske: Han vil blive mishandlet og slået ihjel, men på den tredje dag skal han opstå fra de døde.

Disciplene fatter ikke, hvad han snakker om, men ved Jeriko møder Jesus derefter en blind tigger. Heller ikke han kender den dybe betydning af Jesus' død og opstandelse, men han råber i sin nød: "Jesus, Davids søn, forbarm dig over mig."

Jesus griber ind, og manden bliver seende. Jesus er nemlig ikke en gud, der bliver i sin egen verden og så at sige stikker en finger ind i vores verden, men han kommer ind i vores verden som en af os. Han ved, hvem vi er. Han ved, hvad der kan skade og ødelægge livet for os. Han tager det alt sammen på sig i Jerusalem, da han dør på korset.

Vi kan stole på, at Jesus også i dag vil standse op og gribe ind. Der er meget, vi og disciplene ikke forstår, men vi kan råbe sammen med den blinde mand: "Jesus, forbarm dig over mig." Og så venter vi spændt på at se, hvad han vil gøre, for han elsker os som dem, vi er.


Skrevet af:
Peter V. Legarth

Lagt på nettet 26.02.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også