31.07.2021 18:26 Alder: 1 year

Jesus elsker mennesker

Da han (Jesus) kom nærmere og så byen, græd han over den. 

Fra søndagens tekst i kirkerne:

Lukasevangeliet kapitel 19, vers 41-48


Hvorfor græder Jesus over Jerusalem? Den by, hvor de religiøse ledere ønsker ham død. Jeg tror, svaret er: mennesker. Jesus elsker mennesker – også dig og mig. 

Derfor var det en dyb smerte for ham, at der var så få af jøderne, der endte med at tage imod ham og tro på ham. Han vidste, at konsekvensen var, at byen blev ødelagt af romerne, og jøderne blev spredt udover hele jorden, hvor de siden har gennemlevet store forfølgelser og forsøg på udryddelse. 

Men en dag skal det ske, at det jødiske folk, som nu er kommet tilbage til Israel og Jerusalem, også skal tage imod Jesus som deres Messias. Ja, der er allerede flere og flere, der gør det. 

Og så bliver sorgen og gråden vendt til glæde – glæde over hvert enkelt menneske, som tager imod Jesus og frelsen fra ham.  

Og svaret på glæden er det samme som svaret på gråden over Jerusalem: Jesus elsker mennesker. Også dig!

 

Skrevet af:

Morten Nielsen


Lagt på nettet 31.07.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

No tags in list

Læs også