30.05.2021 17:39 Alder: 3 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Jeg skal nok nå bussen

Når alt ikke går efter planen, kan man hurtigt blive nervøs og anspændt, selvom det sjældent redder noget 

Tog på station

Foto: Spoorjan

Jeg skulle til Bornholm til et vigtigt arrangement. Skulle tage toget fra Jylland til Hovedbanegården og derfra en bus.

Forsinkelse og anspændthed

Tilfældigvis (eller måske ”Gudfældigvis” som en af mine venner siger) slog jeg op på rejseplanen.dk to timer, før jeg skulle afsted. Og bare to minutter før jeg slog op, havde de opdateret med, at der var voldsom forsinkelse på den strækning. Gisp. Jeg nåede at komme med en time tidligere, og derfor nåede jeg min bus – under 5 minutter før den afgik. Pyha!

Undervejs i toget, mens jeg hørte den ene triste meddelelse efter den anden i togets højtalere, mærkede jeg en stigende anspændthed. Ikke spor logisk. Jeg kunne ikke fremskynde mit ankomsttidspunkt på den måde. Men den viden fik mig ikke til at slappe af. Jeg var nervøs, var i alarmberedskab, og det reagerede kroppen på. Det fik jeg det sådan set bare værre af – men magtede ikke at stoppe det, før jeg forpustet landede sidst i køen til bussen.

Lær af fuglene

Jeg har oplevet det før – det med at være nervøs og anspændt, når der ikke var noget som helst, jeg kunne gøre for at ændre situationen. Jeg kunne sådan set kun ændre på, hvordan jeg reagerede på den situation, jeg var kommet i. Teoretisk set kunne jeg med fordel have slappet af og nydt livet. Og så først have begyndt at spænde sind og muskler, når der var mulighed for at ændre situationen.

Jeg oplever i nogle perioder lidt af det samme i forhold til Gud. Jeg ved, at Jesus har sagt, at vi ikke kan lægge en dag til vores liv ved at bekymre os, så vi skal tage ved lære af fuglene, der bare lever hver dag og tager den, som den kommer.

Grund til tryghed

Der er stor livsvisdom i dette. Og der er meget mere. For ud over at påpege det nyttesløse i mange bekymringer, tilføjer Jesus, at vores himmelske far elsker os og har omsorg for os. Det betyder ikke, at alt forløber smertefrit i vores liv. Men det giver grund til tryghed på det dybe plan. Og især tryghed på den lange bane: Min Gud har lovet mig, at hvis jeg, i stedet for at bekymre mig, holder mig til Jesus, skal jeg nok nå bussen hjem.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 30.05.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også