14.06.2023 12:02 Alder: 1 year
Mathilde Stær

Skrevet af:
Mathilde Stær

Jeg øver mig i næstekærlighed

Kommer du også nemt til at gå med dig selv og måske din telefon, lige så snart du ikke lige er i blandt mennesker, du kender?  Jeg synes faktisk, at det kan være svært at vise næstekærlighed.

Foto: unsplash.com/@ryoji__iwata

For noget tid siden skulle jeg have vasket bil. Jeg har hvide fælge på mine sommerdæk, som var enormt beskidte efter at være blevet trukket ud fra deres “vinterhi”, så de var faktisk overhovedet ikke hvide … Det tog derfor noget tid for mig at komme rundt i alle krogene med en børste, inden jeg var klar til at køre i vaskehallen.

Ved siden af mig stod en ung mand, som havde været i gang med at støvsuge sin bil.

Jeg kunne godt se, at han ville komme til at stå at vente på, at jeg fik gjort min bil klar til at komme i vaskehallen - og det tog noget tid, for de fælge var virkelig på ingen måde hvide! Så jeg valgte at sige til ham, at han måtte sige til, hvis han skulle i vaskehallen. Så ville jeg gerne flytte mig, så han kunne komme til før mig og dermed ikke skulle vente i alt for lang tid. Han kiggede på mig og sagde, at han ikke havde travlt, og så endte vi med at stå og snakke sammen, indtil min bil var færdig i vasken - og den fik en større tur den dag.

En vigtig værdi

Det var på ingen måde grænseoverskridende, og vi syntes faktisk begge to, at det var hyggeligt at møde et menneske rigtigt og ikke “bare” være til stede ved siden af hinanden.

Jeg øver mig i at være imødekommende. Jeg tror, at det er det, Jesus siger til mig, at jeg skal. Og det giver god mening for mig, for jeg tror nemlig, at hvis jeg sender et smil, et anerkendende nik eller et hej afsted til de mennesker, jeg møder, kan jeg sende dem videre i deres dag med et lille smil.

Jeg håber, at de vil føle sig set, og jeg tror også, at mit humør bliver påvirket positivt, når jeg udviser denne form for næstekærlighed. Næstekærligheden er ikke betinget af at være kristen, men jeg tror, at det er en ret vigtig værdi for langt de fleste kristne, og noget Jesus gerne vil lære os

Lidt udfordret

Jesus vil rigtig gerne, at vi er næstekærlige over for alle, vi møder, og ikke kun over for dem, vi kender. Det er her, jeg somme tider godt kan blive udfordret. Der hvor jeg skal udvise en form for kærlighed, når jeg slet ikke ved, hvad jeg bliver mødt af. Men langt de fleste bliver jo glade, og forhåbentlig kan de lige den dag i få minutter føle sig set og gå derfra med en god oplevelse eller et smil på læben.

Derfor bliver jeg ved med at øve mig i at udvise næstekærlighed. Det gør du sikkert også, så vi kunne måske øve os sammen?


Mathilde Stær

Skrevet af:
Mathilde Stær

Lagt på nettet 14.06.2023

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også