10.10.2021 18:32 Alder: 3 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Jeg har slugt en pille

Gud møder os som den, der er så uendelig større end vores fornuft

Piller

Foto: https://www.pexels.com/pt-br/foto/analgesico-antibiotico-assistencia-medica-capsulas-159211/

En af mine venner delte en frustration, han havde. Når han fortalte, at han var kristen, mødte han ofte den holdning, at så måtte han da være små-dum. Eller han blev da i hvert fald nødt til at glemme sin fornuft, for ellers ville den jo modsige det, han troede på.

Jeg er ikke dum

Det oplever jeg også. I al beskedenhed vil jeg mene at kunne dokumentere, at mit intellekt ikke fejler noget. Næsthøjeste snit til studentereksamen på mit gymnasium – og et ret så højt snit også på universitetet. Så: Dum er jeg altså ikke.

Men så må jeg vel tage hovedet under armen, inden jeg nærmer mig Gud? Nope. Gud har faktisk skabt vores hjerne og fornuft. Bruges de rigtigt, kan de aldrig modsige Guds eksistens – tvært imod.

Men der er en pille at sluge. Og den er i elefant-størrelse for mange af os moderne vesteuropæere: Der findes noget, der er større end vores fornuft.

Over-logisk

Da jeg i gymnasietiden begyndte at få forbindelse med Gud, baksede jeg meget med de her tanker. Jeg kunne formulere det således: ”Gud, du er da ulogisk!”. Men efterhånden gik det op for mig, at Gud ikke er ulogisk, han er over-logisk. Han overstiger det, vores forstand kan rumme.

Først havde mine bakserier fået mig til at tvivle på kristendommen. Nu blev de til en stærk støtte for min tro. For det blev tydeligt for mig, at kristendommen ikke kan være opfundet af mennesker. Så havde vi da gjort den logisk. Ikke nødvendigvis logisk som vi definerer det i dag, men dog noget, vores fornuft kan overskue. Men Gud møder os som den, der er så uendelig større end vores fornuft. Det giver mig en tryghed. Ligesom at gå en mørk nat i en skummel gade og så have en rigtig stor ven med.

Hvad jeg kan

Det giver mig også en sund kritisk distance til det projekt, jeg nemt begynder på: at tænke mig frem til, hvordan Gud og det med ham fungerer. Det er min tankekapacitet altså ikke stor nok til. I stedet kan jeg bruge min fornuft til at gå på opdagelse i al den information, Gud har givet mig i Bibelen. Det giver dyb mening.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 10.10.2021

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også