04.06.2014 12:00 Alder: 7 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Intet er umuligt

{1h} FOKUS Intet er umuligt for den som bærer viljen i hjertet, prøvede Thomas Mygind at bilde os ind dengang TV3 sendte ”Fangerne på fortet”: Du er den almægtige i dit eget liv. Men den almægtige er hverken dig selv eller en stærk, men fjern Gud. Den almægtige er lige ved siden af dig.

© Brocreative - Fotolia.com

{1htxt}Tro på dig selv

”Bare tro på dig selv!” og ”Du kan, hvis du virkelig vil!” er nogle af tidens mest brugte mottoer. Hvis vi tror på os selv, kan vi næsten forme vores liv, som vi vil have det. Vi kan finde vores livspassion. Vi kan finde det arbejde, den fritidsinteresse eller den partner, hvor vi bedst kan udfolde vores unikke jeg. Hvis vi altså bare tror nok på os selv. Vores liv ligger åbent for os og venter på vi indtager det. Vi er på en måde blevet almægtige i vores liv.

Men det er ubarmhjertige mottoer. De ender ofte med at gøre os stressede og frustrerede, fordi det, vi gør, ikke lykkes for os. Og måske giver vi endda os selv skylden for mislykken. Måske troede vi ikke nok på det. Og så står vi med en skyldfølelse, som kan være ret tung at bære alene.

Gud kan

I kristentroen er det anderledes. Her er det ikke mig, som er almægtig og herre over mit liv, men Gud. Han kan. Og det er ikke bare et upersonligt ”han”, som kan. Det er ikke kun en almægtig Gud, udtrykt i abstrakte teologiske begreber. Nej, det er et ”du”, som kan. ”Du kan!” Det er troens sprog og bønnens sprog. ”Du kan, Gud!”. Vi skal tage ansvar for vores liv, ja, og finde vores plads. Men byrden er ikke vores alene. Der er en Gud, et ”du”, som bærer os gennem livet.

Kristentroen befrier os ikke fra at møde skyld og mislykke. Men den befrier os fra at være alene med den. Vi kan lægge skylden og mislykken over på en stærkere person og vandre med ham. En Gud, en Herre, en Frelser. Jesus.

 


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 04.06.2014

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

No tags in list

Læs også