19.10.2016 00:00 Alder: 6 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

I Guds gode hænder

Storme og mørke kan bringe os ud af balance og få os til at miste modet. Men Guds gode hænder er altid parate til at gribe os


Foto: Getty Images/iStockphoto

Det er efterår. Tid for storm, æblehøst og løvfald. Og udsigten til endnu en november, vinter og mørke kolde morgener. Foråret virker langt væk. Vi kan have lyst til at gribe krampagtigt fast i det, vi har, hvad enten det er venskaber, en varm sikker stue eller endnu en serie på fjernsynet.

I salmen ”Gud, vi er i gode hænder” er perspektivet anderledes. Her er fokus ikke på, at vi skal holde fast og passe på, at vi ikke falder ned. Men tværtimod på at der er en, som har grebet os. Vi er i Guds gode hænder.

Salmens vers 4 lyder sådan:

Gud, vi er i dine hænder,
kærlighedens hænder to;
sandhed du og nåde sender
til med fred hos os at bo.
Vige må for dem tilbage
synd og død og Helveds plage.

Guds to hænder

Grundtvig, som har skrevet salmen, afslører i næste vers, at Guds to hænder er Guds søn og Helligånd. Billedet udvides. Det handler ikke kun om, at vi kan forestille os, at vi ligger trygt og godt i Guds hånd. Men også om noget mere. Noget endnu mere nært.

At være i Guds hånd er at være i følgeskab med Jesus og Helligånden. At være i Guds hånd er at vi er i Jesus og at Helligånden er i os. Forfatterne til Bibelen bruger begge billeder, når de skal prøve at beskrive virkeligheden ved at høre Gud til. Vi er i Kristus. Helligånden er i os.

Det overgår ind imellem vores forstand. Men der er tryghed og fred i at vide, at vi er i Guds hænder. Hvad end vi møder af ondskab, ulykker og storme, så er vi i Guds hænder. De hænder, hvor synd og død og Helvede ikke kan nå os. De hænder, som kan bære os gennem vinterhalvårets mørke, kulde og storme. Det er hænder, som ikke slipper os, hvad end der sker.


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 19.10.2016

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også