16.04.2014 12:00 Alder: 10 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Hvorfor påskelam?

En af mine venner fortalte, at hun havde siddet sammen med sine kollegaer og klippet påskepynt. En havde spurgt: ”Hvorfor har vi egentlig påskelam?”. Ja, hvorfor er der lam mellem alle æggene, påskeliljerne og påskeharerne? Svaret ligger 4.000 år tilbage i historien

Påskelam

Billede af Krzysztof Jaracz fra Pixabay

De første lam

Den kristne påske udspringer af den jødiske påske. Den jødiske Påske blev indstiftet for ca. 4.000 år siden. Ordet "Påske" betyder "At gå forbi". Det kommer fra den nat, hvor dødsenglen gik rundt i alle huse i Egypten - undtagen de huse, der havde lammeblod smurt på dørkarmen. Jøderne havde af Gud fået at vide, at de skulle slagte lam og smøre blodet på dørkarmen. Derfor gik dødsenglen fordi dem. Dagen efter gav egypterne dem fri fra deres slavetilværelse og sendte dem ud af landet. Påsken er altså en takkefest til Gud for befrielsen. Hvert eneste år siden var dette jødernes største årlige fest. Lammeblod spillede stadig en afgørende rolle. Gud gav jøderne lov til at ofre lam i Påsken for på den måde at bede om tilgivelse. Gud lod lammet tage straffen i stedet for at jøderne skulle have den.

Det store lam

Da Jesus kom her til jorden, sagde han tydeligt, at nu skulle Påsken laves om. Eller rettere: indtil nu havde den bare være foreløbig - nu skulle den gøres hel og permanent. Det skete, da Jesus ofrede sit eget blod på korset og derved blev det store påskelam, der tog alle menneskers straf på sig. Påsken gælder ikke længere kun jøderne, men alle, der vil tage imod det. Hvis man i symbolsk betydning har smurt Jesu blod på sit liv, vil Gud lade dødsenglen gå forbi, så man efter den fysiske død får lov at opstå til evigt liv og glæde sammen med Gud. Derfor er der påskelam, for på den måde at mindes det, Jesus gjorde i Påsken.


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 16.04.2014

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også