24.09.2001 12:00 Alder: 23 yrs
Vibeke Sode Hjorth

Skrevet af:
Vibeke Sode Hjorth

Hvor er Gud?

Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor Gud er. Jeg kan ikke rigtig finde noget svar på jeres side, men det kunne jo godt være at I har et alligevel!

Det hurtige svar på dit spørgsmål er, at Gud er i Himlen. Der er for nylig her på siden kommet et svar på, hvad himlen er; det kan du evt. tjekke og se, om det er noget, du kan bruge. Brug evt. dette link: <http://jesusnet.dk/svar/index.php?q=himlen&searchin=Nøgleord>

Men i øvrigt beskriver Bibelen Gud som den, der ikke er begrænset til noget sted. Han er nærværende alle steder. Det skal ikke forstås på samme måde som hinduerne og andre, der mener, at guder (eller det guddommelige) findes i naturen og inden i mennesker. Men Bibelens Gud er én, og han beskrives som Ånd, samtidig med, at han har personlige egenskaber. Det betyder, at han kan være alle steder, uden at han af den grund bliver til ét med fx træer eller sten eller mennesker.

Hvis vi skal se lidt mindre filosofisk på det, kan vi faktisk møde Gud nogle helt konkrete steder. For det første har han åbenbaret sig, dvs. vist sig og forklaret, hvem han er, i Bibelen. Når vi læser i Bibelen, kan vi altså møde Gud! Det samme gælder, når vi hører en forklare, hvad der

står i Bibelen, fx en præst i en prædiken ved gudstjenesten. Der kan vi møde Gud.

For det andet møder vi Gud, når vi bliver døbt. Dåben er der, hvor Gud "adopterer" os til at være hans børn. Gud er altså til stede ved dåben.

For det tredje møder vi Gud, når vi går til nadver i kirken. Det kan virke aldeles besynderligt, at Gud kan være der, når vi bare får en lille slags kiks og en smule vin. Men i Bibelen har Gud selv sagt, at han er der, når vi får nadver. Når vi spiser og drikker den lille smule, er det Jesus' legeme og blod, vi får ind i os. Derfor er nadveren for mig et af de stærkeste udtryk for Guds nærvær.

For det fjerde har Gud sagt, at han er sammen med dem, der tror på ham. Når du går hen i en kirke fx eller et andet sted, hvor du ved, der er kristne, som er sammen, så er Gud der altså også!


Vibeke Sode Hjorth

Skrevet af:
Vibeke Sode Hjorth

Lagt på nettet 24.09.2001

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også